A kicsik közel fele halmozottan hátrányos helyzetű

2019.11.22. 14:00

Mélyszegénységben élő óvodásoknak gyűjtenek a hotelben

Dorogi Kinga neve már ismerősen hangozhat azoknak, akik szívesen segítik adományaikkal akár a hajléktalanokat, akár a hátrányos helyzetű családokat. Ő és kollégája, Riskó Csilla újabb nemes ügy mellé állt.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

„Sebestyén Balázs Facebook-oldalán láttam a Fogadj örökbe egy ovit kezdeményezést – meséli Kinga. A Klub Hotelben éveken át gyűjtöttek különböző alkalmakból, a többi között a rászorulú családok számára is a karácsonyi időszakban. „Az volt a koncepció, hogy teljesítjük a mélyszegénységben élő gyerekek karácsonyi kívánságait. Idén ezt már elengedtem, hiszen egyre többen csinálnak hasonlót. Nagyjából rögtön, ahogy ez megfogalmazódott bennem, szembe jött velem a Balázs posztja. Tudtam, hogy akkor most ez lesz az utam” – teszi hozzá.

Dorogi Kinga, Mazsola és több szatyor adomány
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Dorogi Kinga azt követően regisztrált a kezdeményezés weboldalán, és néhány napon belül jött a visszaigazolás, majd megkapta azt az óvodát, amely számít a segítségre. Riskó Csilla és ő felvették a kapcsolatot az intézmény vezetőjével. A Tolna megyei kis zsákfalu óvodájában 3 csoport működik, ahová 61 gyerek jár, közülük több mint fele hátrányos helyzetű, és mélyszegénységben él. Maga az óvoda 2014-ben lett felújítva, így nem elsősorban az intézmény, hanem inkább az oda járó gyerekek élveznék a lakosság segítségét. Erre pedig hatalmas szükség van, hiszen akad, aki az óvoda után otthon már egyáltalán nem is tud enni.

Plüssfi gurákat, rajzlapot, könyveket, fejlesztő játékokat is szívesen átvesznek

Égető szükség

Eddig játékokat (a plüssöket csak kimosva), tisztálkodási- és takarítószereket, kreatív tevékenységhez szükséges eszközöket fogadtak Csilláék, hétfőn azonban személyes látogatást tesznek az óvodában és felmérik az igényeket. „Ilyenkor mindenkinek kinyílik a szíve, az adakozókedv óriási karácsony előtt, de a legjobb lenne, ha valóban azt tudnánk vinni, amire tényleg égető szükségük van.” Ami a tartós élelmiszert illeti, hangsúlyozta, hogy elsősorban olyat várnak, amit a gyerekek szívesen esznek: szörp, instant kakaópor, keksz, gabonapehely, mogyorókrém. Lisztből, cukorból általában bőven elég jut.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában