Nagyszülei és dédszülei is Mezőfalván születtek

2019.10.14. 08:00

Nyolcadik ikszen is túl, de még elbiciklizik szavazni

Horváth László

Ózd, 2014. november 9. Választópolgárok a Sajóvárkonyi Általános Mûvelõdési Központban kialakított 26. számú választókörben Ózdon a megismételt önkormányzati választáson 2014. november 9-én. A városban az október 12-i polgármester-választást azért kell megismételni, mert az eredményt a Debreceni Ítélõtábla megsemmisítette. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Csanda Terus néni már 83 éves, de még mindig kerékpárral teszi meg az utat a mezőfalvi házától a szavazókörig. Agyi infarktus is veszélyeztette korábban az életét, azonban a Jóisten vigyáz rá – mondta érdeklődésünkre, amikor találkoztunk vele a mezőfalvi 3-as számú választókörzetnél. Terus néni a szavazás után lapunknak elmondta, rendkívül fontos számára a szavazás, hiszen ő a faluhoz tartozik. Nagyszülei és még a dédszülei is itt születtek. Sőt őseit a falualapításkor hozták Isztimérről az akkori Hercegfalvára. Tehát őslakosnak tartja magát, és a településen is így ismerik. Faggattuk, hogy miként emlékszik az ő idejéből a választásokra, de nem tudott beszámolni különleges esetről. Mindenki mindenkit ismer, nem volt probléma soha – mondta az idős hölgy, aki egyben a Német Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjeire is adott le érvényes szavazatot. Terus néni őrzi régi sváb indentitását és vele együtt a falu múltját, emlékeit is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában