Nem minden képviselő vehette át megbízólevelét

2019.10.22. 20:00

Mandátumok fény nélkül

Kedd délelőtt hivatalos keretek között az új képviselőtestület és Pintér Tamás polgármester is átvette megbízólevelét, ám nem mindenki.

DH információ

Fotós: LI

Az eseményen meglepetésre nem volt jelen Cserna Gábor a Fidesz dunaújvárosi elnöke, aki egyébként az új képviselő testület tagja is. Okkal kérdezhetik miért nem? Nos, egyszerűen nem hívták meg. Tovább árnyalja a helyzetet az, hogy Cserna kilenc évig polgármestere volt ennek a városnak. A protokoll szerint ebben a minőségében ugyan nem, de az előző kettő miatt meg kellett volna őt hívni. Ilyenre az elmúlt több évtized politikai kultúrájában nem volt példa. Nézzük akkor mi is történt:

A Városháza C-szárnyának közgyűlési termében dr. Hanák Tamás, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnökhelyettese átadta a 2019. október 13-án rendezett önkormányzati voksoláson mandátumot szerzett települési képviselő-testület – jelenlévő ‐ tagjainak, valamint Pintér Tamás polgármesternek a megbízólevelet.

Dr. Hanák Tamás a választással kapcsolatban kiemelte, a Helyi Választási Iroda hatalmas munkát végezve, jog- és szakszerűen látta el minden feladatát. Az HVB elnökhelyettese köszönetet mondott a választás sikeres lebonyolításában komoly munkát végző szakembereknek, a szavazókörökben delegált és választott megbízottaknak. Hangsúlyozta, csakúgy mint az utóbbi évek, évtizedek választásain a pártok, országos és helyi jelölő szervezetek részéről nem történt befolyásolási kísérlet, hozzátette: mindezért azonban nem jár köszönet, ez egy működő demokráciában alapvető elvárás.

Dr. Hanák Tamás szólt az új testülethez, amely majd október 31-én csütörtökön reggel 9 órakor kezdődő ülésén teheti le esküjét: – Önök, a dunaújvárosi választópolgároktól arra kaptam felhatalmazást, hogy munkájukkal elősegítsék szeretett városunk, Dunaújváros fejlődését, az itt élők boldogulását. Az elnyert közjogi hatalmukat pedig helyezzék mindenkor egyéni érdekeik fölé és használják e közösség előrehaladásának érdekében.

A megbízólevelek átadása után Pintér Tamás polgármester is szólt a jelen lévőkhöz. Megköszönte a Helyi Választási Iroda és a Helyi Választási Bizottság jogszerű munkáját, majd a képviselőkhöz fordulva, kiemelte, az új képviselőtestület elsődleges feladata Dunaújváros fejlődésének előmozdítása, a dunaújvárosi polgárok céljainak, törekvéseinek.

A képviselőtestület tagja lettek: Utassy Éva, Raduka Zsuzsanna, Barta Endre, Szabó Zsolt, Mezei Zsolt, Orosz Csaba, Szántó Péter, Tóth Kálmán, Motyovszki Mátyás, Dr. Székely Károly, Cserna Gábor, Gombos István, Szepesi Attila és Lőrinczi Konrád

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában