A tervek szerint halad

2019.09.11. 11:30

Új lift és MR is lesz az idén

Újabb felújítások folynak a Szent Pantaleon Kórházhoz tartozó rendelőintézetben. Decemberben elkészül az új diabetológiai osztály, az új liftrendszer és egy új tornaterem a járóbetegek gyógytornája számára.

Agárdy Csaba

20190910 Dunaújváros Rendelőintézet felújítása polgármesteri bejárás Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Tegnap délelőtt Cserna Gábor polgármester, a kórház vezetői, a sajtó munkatársaival bejáráson vettek részt a Szent Pantaleon Kórházban, és megtekintették a legújabb felújítási munkálatokat.

A Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézet mintegy 285 millió forint európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírására beadott pályázatával. A fejlesztés során az intézmény járóbeteg-szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése valósul meg. Az összeget műszerbeszerzésre, illetve az épület és a lift felújítására költheti az intézmény. Az orvosi műszerek sorra érkeznek és az építészeti felújítások folyamatosan zajlanak. A bontási munkálatok a diabetológia szakrendelés helyén, a hatodik szinten befejeződtek és elkezdődött az átépítés. A hatodik emeleten a diabetológia szakrendelés és gondozó egy oktatóteremmel bővül, helyet kap egy tornaterem is, ahol a járóbetegek gyógytornáját is végzik majd a szakemberek. Az épületet szinte egészében akadálymentesítik, az összes mosdóhelyiség megújul. A csaknem ötvenéves liftrendszert kicserélik, ezek a munkálatok októberben kezdődnek el. Persze az átalakítás nem lesz zavartalan, kellemetlenségekkel járhatnak a betegek és az ott dolgozók számára, de a kivitelező próbál mindent optimálisan megoldani. A rendelőben zajló fejlesztések az év végéig befejeződnek, és még az idén elindul és be is fejeződik a családbarát szülészet létrehozása. Az ötvenéves betápláló víz- és elektromos vezetéket is kicserélik, ezek biztonságos működése egy kórház esetében elengedhetetlen.

A kórházi ágyak nagy részét is kicserélték, és kormányzati támogatásból egy MR-készülék beszerzésre kaptak ígéretet, ennek a szakmai előkészülete megtörtént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában