Longi emléknapot tartottak a Gárdonyi iskolában

2019.09.21. 10:00

Malom, ugróiskola valamint ötödölő várta az érdeklődő szülőket a Gárdonyi iskola udvarán

Pénteken kora délután a Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarán szülők, tanárok és gyerekek gyűltek össze egy különösen megható céllal.

Török Tímea

Fotó: LI

Longi emléknapot tartottak az iskola szülői szervezete kezdeményezésére, hogy a júliusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Hosszú Gábor, alias Longi kivételesen aktív szülőre, barátra rendhagyó módon emlékezzenek.

A gyerekeknek belefért egy kis játék is
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A szülői szervezet arra kérte a résztvevőket, hogy a megemlékezésre rendhagyó módon virág helyett festéket hozzanak magukkal. Ugyanis a tetőfelújítás utáni takarítás alkalmával a szülői szervezet minden tagja egyetértett abban, hogy a nagyra becsült barát halálával nem szabad feledésbe merülniük a közösen tervezett ötleteknek. Elhatározták, hogy megvalósítják Longi álmait a udvarra – szülőtársunk emlékének szellemében. Így készülhetett el az ugróiskola, a malom és egyebek között az ötödölő is – mondta el lapunknak Mayer Horváth Zsuzsanna, a szülői szervezet elnöke.

Szóládi Zoltán igazgató örömmel fogadta a kezdeményezést

Szóládi Zoltán, az iskola igazgatója kifejtette, hogy már az igazgatói pályázatának benyújtásakor tájékozódott arról, hogy az iskolában van egy lelkes szülői mag. Elképzeléseik szerencsésen találkoztak és már ebben a tanévben három akcióban vettek együtt részt az iskola javára, pedig még csak szeptember van.

– Az iskolánk elkötelezetten környezettudatos és az örökös ökoiskola cím büszke birtokosa, ezért kiváltképp támogatom az újrahasznosítást – mondta el Szóládi Zoltán igazgató.

A megható emlékezéshez, és az iskoláért történő munkához magától értetődő természetességgel csatlakozott a Fidesz képviselőjelöltje, Vass Ádám is. Ecsetet ragadva nemzeti színűre festette az iskola előtt elhelyezett szív alakú kupakgyűjtőt, valamint a Rác Klíma közreműködésével használt gumiabroncsból szabadtéri játékok elkészítésében is segédkezett a különleges megemlékezésen a Gárdonyi Géza Általános Iskola szülői szervezetével együttműködve.

Mint elmondta, egy közösség fontos kapcsolódási pontja, az összetartozás jele a közös gyász és megemlékezés, ezért nemcsak feladat, hanem kötelesség a térség képviselőjelöltjeként egy ilyen eseményen részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában