együttműködés

2019.09.28. 07:00

Közös védelmi gyakorlatozás

Az együttműködés erejében és a közös munka emelt hatásfokában bízva tartottak közös védelmi gyakorlatot Fejér és Veszprém megye szakemberei a várpalotai katonai központban.

FMH/PJ

Az eseményre hivatalos volt a két megye védelmi parancsnoka is. A Fejérből érkező Simon László kormánymegbízott Veszprém megyei kollégájával, Takács Szabolccsal bejárta a MH Bakony Harckiképző Központ Szimulációs Központ udvarát, ahol felsorakoztak a gyakorlathoz elengedhetetlen eszközök és harci járművek.

Takács Szabolcs Veszprém megyei (b) és Simon László Fehér megyei védelmi parancsnokok megtekintették a két megye közös hadgyakorlatát
FMH

Simon László elmondta, hogy ez a két megye összefogását igénylő, 50-60 fő bevonásával végrehajtott gyakorlat talán újdonságnak tűnhet, de remek lehetőség arra, hogy fel tudjanak készülni a szakemberek olyan szituációkra, amelyeket egy NATO-konvoj áthaladása során meg kell oldani. Takács Szabolcs bízik abban, hogy az ilyen jellegű gyakorlatoknak köszönhetően a szakemberek megfelelően tudnak majd reagálni az esetlegesen felmerülő éles helyzetekben.

A kormánymegbízottak és a vendéglátó alakulat vezetői az emeleti előadóba mentek, ahol a gyakorlat megkezdése előtt Takács Szabolcs a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság emlékérmét adományozta Bóka János ezredesnek, a harckiképző központ vezetőjének a szervezésért.

A Befogadó Nemzeti Támogatás törzsvezetési gyakorlat előtt a kormánymegbízottak megismerkedhettek egy másik szimulációval is, amelynek során harckocsik igyekeztek kilőni mozgó célpontokat, magyar fejlesztésű Kronos rendszerrel. A technika segítségével lehet célozni, tüzelni és akár madártávlatból is nyomon követhető a vonuló harckocsik és a célpontok elhelyezkedése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában