A dunaújvárosi csapatok kiemelkedőek: ezüst minősítést kaptak

2019.09.19. 07:00

Elsősegélynyújtó verseny volt Zalaegerszegen

Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg elsősegélynyújtó versenyét, amelynek célja az ismeretek fejlesztése, gyakorlása.

Török Tímea

Fotó: LI

A verseny három kategóriában zajlik: gyermek, ifjúsági és felnőtt. A területi döntő nyertesei jutnak be a megyei döntőbe, az ott jól szereplő csapatok – 2019-ben a megyéből a felnőttek közül a kulcsi illetőségű Dunai Lányok nevű csapat, az ifjúsági kategóriában a Lorántffy Szakképző Centrum diákjai, és a móri gyermekcsapata – vehetnek részt az országos döntőn, ahol a pontszámuk alapján minősítést kapnak.

Doma Mónika, Fejes Brigitta, Radnóné Erzsébet, Kaiserné Gödöny Erzsébet, Kerékgyártó Létay Ildikó
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az országos verseny döntőjének idén Zalaegerszeg adott otthont, ahol az 56 csapat versenyezhetett. A 20 állomásos körpályán elméleti és gyakorlati ismereteikről adtak számot a versenyzők.

– A tavalyi országos versenyen kiemelt ezüst minősítést szereztünk, idén sajnos csak kiemelt minősítést kaptunk. Nehezebb dolgunk volt, mert új rendszer volt a versenyben. Semmilyen többletinformációt nem kaptunk a helyszíneken, így abszolút életszerű szituációkat modelleztek le a káreseményeknél. A csapatkapitány feladatai is megváltoztak az eddigi versenyekhez képest, ennek megfelelően kell változtatni a felkészülésünkön is. Hiszen jövőre is versenyezni fogunk. Nagyon sokat tanultunk a mostani versenyből. Az első káresemény volt az egyik legkiemelkedőbb a feladatok közül. Ez egy tömegbaleset volt, ahol 12 súlyos sérült és egy halott is volt az imitátorok jóvoltából, akik nagyon jól alakították a szerepeiket.

Az ellátást a három, Fejér megyei csapat együtt végezte, ilyenkor a koordináció a csapatok közt is tovább nehezíti a feladatot. Ráadásul egy szervezési hiba folytán a versenyt félbe kellett szakítani, ami mentálisan is, fizikálisan is sok energiát kivett belőlünk. Úgy érzem, hogy a nehéz feladatok ellenére, vagy talán pont azért nagyon összekovácsolódtunk. Rendkívül büszke vagyok a csapattársaimra, különösen a korelnökökre, Radnóné Erzsikére és Kaiserné Gödöny Erzsikére. Köszönet a felkészítésért Kiss Miklósnak, a Dunaújvárosi Mentőállomás vezetőjének és a családjainknak – mondta el kérdésünkre a Dunai Lányok elsősegélynyújtó csapat kapitánya, Fejes Brigitta.

Sokat jelent

A kulcsi illetőségű elsősegélynyújtók tavaly leköszönt csapatkapitánya, Kaiserné Gödöny Erzsébet kiemelte, hogy nagyon sokat jelent számukra, hogy a Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének vezetése mindvégig támogatta őket, bár a versenyen tanácsokkal nem lehetett, de a jelenlétükkel mindenképp.

A Magyar Vöröskereszt Dunaújváros Területi Szervezete részéről Fett Katalin titkár az elért kiemelt minősítést nagyra értékeli, éppúgy mint az ifjúsági Lorántffy Szakképző Centrum csapatának szereplését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában