Móricz-piknik hagyományosan, nyereménnyel

2019.09.30. 19:30

Alma, munka, futás...

Reggel 8-tól 10-ig rendbe tették az iskola környezetét, majd csatlakoztak a Fut a város 2019 futóversenyhez.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A futás után kézműves-foglalkozás várta a gyerekeket a politechnika épületében. Kerékpárokat próbálhattak ki, illetve pályán tesztelhették tudásunkat a Magellán kerékpárszaküzlet jóvoltából. Idén az alma volt a Piknik kiemelt témája, ami megjelent az osztályok ital- és ételkínálatában. Elvégre egy ökoiskolában még a Piknik is jó alkalom arra, hogy törekedjünk környezetünk megóvására.

A Móricz-piknik elengedhetetlen része: a játék
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az udvar bejáratánál elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő zsákokba gyűjtötték a feleslegessé vált műanyagot, papírt; a zöldhulladékot ágaprító segítségével azonnal komposztra tették. Igyekeztek minél kevesebb műanyag hulladékot, szívószálat, PET-palackot felhalmozni, helyette papírtányért vagy a gyermekek neveivel ellátott poharat, tányért, használtak, ezzel is óvták környezetüket. A gyerekek nagy örömére még rendőrautó is érkezett a piknik délelőttje folyamán. A tornateremben pedig ­DASE-Móricz „Piknik-pingpong” kupa zajlott. A Fut a város 2019 fődíját, a Dechatlon áruház 50 000 forint értékű csomagját ezúttal szoros küzdelem után a Móricz iskola nyerte, akik 493-an futottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában