A várossá nyilvánítás évfordulóját ünneplik

2019.08.17. 11:00

Tízéves lett Rácalmás

Augusztus 19-én tartja Rácalmás jubileumi rendezvénysorozatát.

Tóth Alexandra

A település ebben az évben ünnepli várossá alapításának tizedik évfordulóját. A rangos eseménynek a Jankovich-kúria ad otthont.

A színpadi programok déltől tartanak egészen az este tizenegy órakor kezdődő tűzijá­tékig. Fellép a Tolnai ifjúsági fúvószenekar, a Rácalmási Napsugár asszonykórus, fél négykor ünnepi köszöntők hangzanak el, és díjakat adnak át a kitüntetetteknek. Fél ötkor Janicsák Veca koncertezik, majd Kállay Saunders András lép fel a The Middletonz együttessel, az este sztárvendége pedig a Republic lesz, amely kilenckor lép a színpadra.

A kúria lesz a helyszín
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A rendezvény kísérőprogramjai a magyaros ételek főzőversenyével kezdődik, majd a Vajk Íjász Szakosztály tart bemutatót. Ingyenes városnéző kisvonat járja a települést, a gyerekeknek külön műsorok lesznek, játszóházban élhetik ki kreativitásukat, de lesz légvár, arcfestés és pónilovaglás is. A rendezvény napján két kiállítás is megtekinthető. A délután folyamán tombolaszelvényeket osztanak, a nyerteseket este sorsolják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában