. választókörzet

2019.08.15. 07:00

Rendhagyó lakossági fogadóóra: valós megoldásokkal...

A rendhagyó nyílt fogadóóra ezúttal városunk 9. választókörzetében folytatódott. A rögtönzött fórumon az érintett közösség lakóival együtt – ezúttal is – részt vett városunk polgármestere, Cserna Gábor.

Várkonyi Zsolt

20190813rendkívűli képviselő fogadóóra Dunaújváros Béke városrész Fotón: Mészáros László képviselő jelölt Sztankovics László képvselő Palkovics Katalin képviselő jelölt, Cserna Gábor polgármester ül Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Ahogy a múlt héten az Óváros, ezúttal a Béke II városrész volt a helyszíne a rendhagyó fogadóórának. Ezen nemcsak az érintett – 9. számú – választókörzet (vk) – Fidesz által felkért önkormányzati képviselőjelöltje, Palkovics Katalin vett részt, hanem a szomszédos területekről Sztankovics László a 8. körzet képviselője és Mészáros László, a 10. körzet Fidesz általi jelöltje is. Az eseményen Cserna Gábor polgármester is részt vett.

A közös lakossági fogadóóra ötlete több szempontból is hatékony lehet, hiszen adott esetben az egyik körzetben alkalmazott megoldások máshol is jó például szolgálhatnak.

A lakók – a rendhagyó fogadóórán – éltek a közvetlen kérdésfeltevés lehetőségével Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A lakóközösségeket rendre hasonló témák foglalkoztatják városszerte, ez alól a mostani körzetek sem kivételek. Visszatérő téma a szelektív hulladékgyűjtők körüli áldatlan állapot. Ezen a helyzeten fognak segíteni a telepítendő térfigyelő kamerák. A lakók és az illetékesek is bíznak azok visszatartó erejében, illetve adott esetben az illegális szemetelők szankcionálhatóságában. Szó volt a Dobó István utca mögötti vasúthoz tartozó terület gondozatlanságáról, a kertes övezetekhez tartozó zöldhulladék elszállításáról, a járdák helyzetéről, a garázsok közötti utak esős és téli időszakban történő járhatóságáról, a 40-es busz és a temetői járat összehangolásáról ugyanúgy, mint az Arany János Általános Iskola előtti terület térkövezéséről. A polgármester elmondta, hogy képviselőtársa, a jelöltek és személy szerint ő maga is fontosnak érzik, hogy a hivatal falain kívül is találkozhassanak egy-egy körzet lakóival, megismerjék problémáikat és azokat minél hamarabb megoldhassák. Számos olyan esettel is találkozhattunk, ahol adott esetben elegendő volt a hivatali eljárásrendet elmondani, több esetben pedig személyes közbenjárást ígértek a lakóknak.

Kötetlen, közvetlen légkörű találkozó

„Kora felnőttkoromban” családommal együtt vagy tíz évet éltem a Dobó István utcában. Szerettünk ott lakni, hiszen a gyerekek ide születtek, innen jártak egy ideig iskolába is. Tágas terek, rendezett területek. Élhető környezet volt akkor és az ma is. A fogadóórán örömmel fedeztem fel néhány régi lakótársat, akik egyébként meglepően aktívak voltak. Egyikük el is mondta nekem, de meg is osztom ezt önökkel, jó ötletnek tartja ezt a kötetlen, közvetlen légkörű lakossági fórumot. Így számos olyan kérdésre választ kap, amiért odajött, de találkozhat olyan problémafelvetéssel is, ami a lakóközösség többi tagját foglalkoztatja. És a megoldások, a megoldási javaslatok is első kézből érkeznek, amelyekhez a költségvetési források is rendelkezésre állnak. Igaz, nem lehet egyszerre minden problémát azonnal orvosolni, de fokozatosan, lépésről lépésre eljuthatunk a megoldásig. Azonban nemcsak a hivatalnak, hanem nekünk, lakóknak is van felelősségünk. Kiszűrni azokat, akik nem építeni, hanem rombolni akarják környezetünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában