Tanárok és szülők takarították az iskola portáját

2019.08.31. 11:30

Ökonap: évkezdésre megszépül az udvar

A Gárdonyi Géza Általános Iskola minden félévkezdés előtt megszépül, hála a szülői munkaközösség, a tanárok és a diákok önkéntes munkájának. A tegnapi ökonapon a megszokott csapat mellett két önkormányzati képviselő és egy jelölt is besegített a munkába.

Tóth Alexandra

20190829 Dunaújváros Gárdonyi iskolában öko napot tartottak Vass Ádám Lassingleitner Fruzsina Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Augusztus 30-án délelőtt álltak munkába, és egészen késő délutánig dolgoztak azok a lelkes önkéntesek, akik számára fontos, hogy a tanévkezdésre egy szép, tiszta, rendezett iskola várja a gyerekeket. Mayer-Horváth Zsuzsanna, a Gárdonyi Géza Általános Iskola szülői szervezetének elnöke elmondta, hogy már évek óta hagyomány náluk az, hogy a tanévkezdés előtt, valamint tavasszal, a második félév elején rendbe rakják az épületet és portáját.

Lassingleitner Fruzsina, Vass Ádám és Szóládi Zoltán a tornamatracokat pakolják ki a beázott tornateremből
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

Gereblyéznek, söpörnek, gyomlálnak, metszenek, sőt, még füvet is nyírnak vagy épp virágot ültetnek, ha kell. Zsuzsanna hozzátette, mivel az iskola elnyerte az Örökös ökoiskola címet, igyekeznek minden szempontból megfelelni ennek. A munkából a szülők és a tanulók mellett a pedagógusok is aktívan kiveszik a részüket, Zsuzsanna elmesélte, bármilyen javaslattal áll elő a szülői szervezet, az oktatók segítségére egészen biztosan számíthatnak. Szóládi Zoltán, az intézmény új igazgatója azt nyilatkozta, nagyon hálás a szülőknek, akik önerőből, részben saját eszközökkel dolgoznak egy élhetőbb környezet kialakításán.

Az apukák főleg a fűnyírásból veszik ki a részüket

A telekszépítésben Lassingleitner Fruzsina és Izsák Máté képviselők, valamint Vass Ádám képviselőjelölt is segített. Maguk is kivették a részüket a munkából, e mellett konténert és egyéb eszközöket biztosítottak, valamint körbejárták az épületet, szemrevételezték a közelmúltbeli beázások okozta kárt, amelynek elhárítására hamarosan megoldást találnak majd.

A felnőttek mellett a gyerekek is lelkesen dolgoztak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában