itt a lehetőség

2019.08.07. 09:00

Ma még lehet pótfelvételezni!

Augusztus 7-én, azaz ma éjfélig lehet pótfelvételizni a hazai felsőoktatási intézményekbe, és felvételi dokumentációt hitelesíteni is még ma kell.

Szabó Szabolcs

Forrás: pexels.com

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be; valamint akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.

Ami a bejutási küszöböket illeti, a pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak: a július 24-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették. Az idei pótfelvételi időszak azért is fontos lehet sokak számára, hiszen 2020-tól már csak középszintű nyelvvizsgával és emelt szintű érettségivel lehet jelentkezni a felsőoktatásba. Azaz jelenleg még könnyebb feltételek mellett lehet bejutni az egyetemek, főiskolák képzéseire.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában