Szabadegyházára, egy beteg kisfiúnak juttatják el a zsákokat

2019.08.31. 12:00

Jó célt szolgálnak a kupakok

Még csak két hete helyezték ki az óriási kupakgyűjtő szívet a Petőfi Sándor Általános Iskola melletti füves területre, de már gazdára is talált az első kupakadag.

Tóth Alexandra

20190830 Dunaújváros Kupakátadás Dunanett Lassingleitner Fruzsina Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

A szív ötlete Lassingleitner Fruzsina képviselőtől származik, aki elmondta, a gyűjtő külföldi mintára készült, és bár Magyarországon több településen van hasonló, városunkban ez az első ilyen installáció. A lakók visszajelzései alapján egy sikeres kezdeményezésnek tűnik, főleg a gyerekek töltögették nagy lelkesedéssel augusztus közepe óta a szívet. Az első adag 10 darab 120 literes zsákot töltött meg, amiket a képviselő asszony pénteken adott át a Dunanett Nonprofit Kft. telephelyén Vargáné Horváth Katalinnak és férjének.

Vargáné Horváth Katalin a sokadik zsákot pakolja be
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A pár Szabadegyházáról érkezett, a kupakokat pedig egy kedves ismerősük súlyos vesebeteg kisfiának juttatják el. A mindössze 2,5 fél éves Noel egyik veséjét eltávolították, sugárkezelést és kemoterápiát kap, gyógyulásában nagy segítség lehet a kupakokból származó pénzösszeg. A segítséget szívügyüknek tekintik, hiszen maguk is átmentek már hasonló megpróbáltatásokon saját gyermekükkel évekkel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában