jelenleg is dolgoznak a szakemberek

2019.08.13. 08:00

Az év végéig tart a városi buszmegállók felújítása

Ez év december 31-ig összesen 29 darab helyi buszmegálló újul meg.

duol.hu

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az átfogó beruházást az önkormányzat – amelynek tulajdonában 16 váróegység van – és az üzemeltetéssel megbízott JCDecaux Hungary Zrt. közösen finanszírozza. Az elmúlt hetekben több helyi buszmegálló is látványos változásokon esett át.

Mint megtudtuk, nyolc darab, már meglévő várót modern, K4-es típusú buszmeg­állóra cseréltek/cserélnek, emellett tizenhat helyszínen teljesen új váróegységeket helyeznek ki a szakemberek, öt helyszínen pedig teljesen új buszmegállót alakítanak ki.

Dunaújváros önkormányzata még 2017-ben kezdte meg az egyeztetést az üzemeltető és a karbantartásért felelős céggel, a múlt évben pedig megállapodást írtak alá az ütemezett felújításokról.

Megálló a Liszt Ferenc kertnél
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mivel az önkormányzat a tulajdonosa a város területén található 16 darab buszmegállónak, így a bontási munkálatokra, valamint a tereprendezésre 12,6 millió forintot fordított a város.

Az érintett céggel kötött megállapodás értelmében a vállalkozás felel a további üzemeltetéséért, az ülőalkalmatosságok esetleges cseréjéért, valamint a világításért is.

A új Vasmű úton is kicserélték a megálló utasváróját

Lassingleitner Fruzsina, a 4-es választókörzet fideszes önkormányzati képviselője a buszmegállók felújításával kapcsolatban egy közösségi oldalon megjelent bejegyzésében ismertette: – Indokolt volt a Dunaújváros területén található buszmegállók cseréje és teljes körű felújítása, hiszen némelyik már nagyon ­rossz műszaki állapotban volt és balesetveszélyessé vált. A cég 26 buszvárót cserél ki saját költségén, az önkormányzat a régiek elbontását vállalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában