Sellő

2019.08.31. 09:30

Állítsák vissza az eredeti állapotokat – rendelkezett a polgármester

Cserna Gábor Dunaújváros MJV polgármestere a közösségi oldalán az alábbi posztban közölte a megnyugtató hírt a Sellő szoborral kapcsolatban:

duol.hu

Fotó: kozterkep

Magam is meglepődve vettem tudomásul, hogy virágfölddel telik meg az uszoda előtt a Sellő szobor medencéje.

Utánanéztem a dolgoknak, s megállapítottam, hogy bár nagyon jó szándékú, de roppant szerencsétlen megoldás volt földdel feltölteni a szobor medencéjét.

A tények a következők. A szökőkút a KNYKK területén áll, azaz nem önkormányzati területen, így nem lehetett része az uszoda felújítási projektjének, hiszen más területén nem végezhetünk felújításokat. Más forrásból kell ennek a felújítását biztosítani. Már hosszú évek óta üzemen kívül állt, a gépészete használhatatlan állapotban volt. Az üres medencét pedig rendszeresen teledobálták mindenféle szeméttel. Ezért döntöttek úgy a szakemberek, hogy az átmeneti időszakban földdel töltik fel a területet, s virágokat ültetnek oda

Ez elég szerencsétlen megoldást eredményezett, amely méltatlan Cyránski Mária kiváló alkotáshoz is. Természetesen, ahogy értesültem erről, haladéktalanul rendelkeztem, hogy állítsák vissza az eredeti állapotokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában