Gombos István a Vasmű Klub előtt tartott sajtótájékoztatót

2019.07.01. 11:30

Felelősen tenni az itt élő emberek érdekében

„Ne légy szeles. Bár a munkádon más keres – dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.”

Várkonyi Zsolt

20190628 Gombos István sajtótájékoztató Dunaújváros LI DH

József Attila fenti sorai jutottak eszembe, amikor Gombos István alpolgármester, az 1. sz. választókerület önkormányzati képviselőjének szavait hallgattam pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen a közelmúltban megvalósult fejlesztésekről és a jövőbeni feladatokról beszélt.

Nem kérdés, ősszel önkormányzati választások lesznek, olyanok is felbátorodtak ezen, akik mások munkáját, ötleteit kisajátítva „csengettek be” újra a politika előcsarnokába.

Csak a munkában hiszek, mondta Gombos István a sajtótájékoztatón
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Gombos István képviselő – talán nem véletlenül – azzal indította sajtótájékoztatóját: „csak a munkában hiszek”. Elmondta, tősgyökeres dunaújvárosiként gyerekkora egykori élettere a Barátság városrész, a Kohász utca és környéke volt. Éppen ezért nemcsak munkájaként tekint a városrész és egész körzete fejlesztésére, hanem, mint mondta, befejezetlennek érzi még küldetését, és felelősen továbbra is tenni akar az itt élők érdekében.

Megkezdődött a Vasmű Klub előtti járdaszakasz felújítása is

A képviselő ezúttal a Barátság városrész Vasmű Klub előtti részét választotta tájékoztatója helyszínéül. Mint mondta, a vasmű 2004-es eladása egyben azt is jelentette, hogy az addig folyamatosan pezsgő életnek helyszínt adó Vasmű Klub is ukrán kézbe került, amely ezután elvesztette eredeti közösségi funkcióját, majd bezárták. A hosszú ideje kihasználatlan épület tulajdonosa jelenleg is a Dunaferr. A képviselőt mint Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármesterét is régóta foglalkoztatja az a téma, hogy a Vasmű Klub visszanyerhesse eredeti, közösségi funkcióját annak érdekében, hogy az a körzetben lakó emberek javát is szolgálhassa. A város önkormányzata legutóbbi közgyűlésén arról döntött, hogy Dunaújváros megvenné a Dunaferrtől a Vasmű Klubot, felújítaná, közösségi térré alakítaná az épületegyüttest.

A Barátság utcában egy platánfa gyökerei miatt járhatatlanná vált járdát is felújítottak, miközben a fa életét is megóvták

Gombos István elmondta: a lakók javaslatai, véleményük figyelembevételével folyamatosan, ütemezetten történtek eddig is a körzetben a felújítások. Természetesen van még teendő, a jövőben is folytatódik az élhetőbb környezet kialakítása, amelynek megvalósulására garanciát jelent az eddig elvégzett munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában