a felújítás alatt az egyetemen vannak a vetítések

2019.07.22. 14:00

Az ideiglenes mozi nyáron is várja a filmbarátokat

Javában zajlik a Dózsa Mozicentrum legendás épületének felújítása. Természetesen a munkálatok során, a nyári hónapokban sem kell lemondania a közönségnek az aktuális filmélményekről. Vetítés a Dunaújvárosi Egyetem A épületében – a megszokott kiváló minőségben és színvonalon.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Március végén, stílusosan a Cinema Paradiso című klasszikussal búcsúzott a 2004-ben műemléki védettséget kapott épülettől a Dózsa Mozicentrum. Mint arról lapunknak többször is olvashattak, a legendás épület teljes körű felújításon esik át. A modernizáció mellett a szakemberek természetesen figyelnek az épített értékek megóvására is.

Telt ház az egyetem A épületének nagy előadójában, ahol minden adott egy különleges filmélményhez
Fotó: Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A mozi ugyan bezárt, de nem sokáig maradtak vetítés nélkül Dunaújváros és a környék filmbarátai, ugyanis a szükséges engedélyek beszerzése, valamint a technikai követelmények kialakítása után áprilisban már nyitott is az ideiglenes filmszínház, amely az egyetem A épületének 200 fős konferenciatermében kapott helyet. Mint az üzemeltetőktől megtudtuk, az utóbbi hónapokban sikerült belakni az új helyszínt, és továbbra is zavartalanul folyik a vetítés – a vásznon pedig az aktuális film­sikerek követik egymást.

A mozi épületének galériáját is átépítik
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Érdemes kiemelni, hogy az ideiglenes helyszín teljes mértékben felveszi a versenyt a népszerű termekkel, plázákkal, így nem kell elutazniuk a városlakóknak egy-egy nagyon várt filmpremierért. Ha már a kínálatnál tartunk, az előttünk álló héten a műsorkínálatban találjuk a sokak által várt Az oroszlánkirály új, fotórealisztikus változatát, valamint a szintén a sikerfilmek között számon tartott Pókember: Idegenben című epizódját is.

Költözés után, irány a moziba be – azaz az egyetemre
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújvárosi Egyetem A épületének konferenciatermében felvonultatott technika természetesen alkalmas 3D-s filmek vetítésére is.

A múlt heti bejáráson felmerült, hogy mikor végeznek a szakemberek előreláthatólag a városi filmszínház épületének felújításával.

A vetítés újrakezdésének pontos dátuma még nem ismert, de az üzemeltetők remélik, hogy – a márciusi záráshoz képest – egy éven belül már a megújult épületben fogadhatják majd a közönséget.

Addig is érdemes felkeresni az egyetemet, ahol napról napra remek kikapcsolódást nyújtó alkotások sora várja az igényes filmbarátokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában