Lényeges változás

2019.07.14. 15:00

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenység bejelentésének jogszabályi változása

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről és a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszerről szóló 16/2019 (IV.29.) AM rendelet (továbbiakban: AM rendelet) 2019. május 29-én lépett hatályba.

dkik

Az AM rendelet alapján minden olyan szolgáltatónak be kell jelentkeznie a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által vezetett Szaktanácsadói Névjegyzékbe, amelynek az ügyfelei között agrártámogatásra jogosult személy vagy szervezet van.

Lényeges változás a korábbiakhoz képest, hogy a természetes személy szaktanácsadók mellett a szaktanácsadó szervezeteknek is kötelező a bejelentkezés.

A bejelentési kötelezettség a NAK portáljára feltöltött regisztrációs űrlap kitöltésével és az AM rendeltben meghatározott dokumentumok megküldésével teljesíthető.

A bejelentkezés további részletei és a regisztrációs űrlap az alábbi linken érhető el: http://www.nak.hu/szolgaltatasok/szaktanacsadas/34-esznr

A hatályba lépett AM rendelet az alábbi linken érhető el: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=213941.367666

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában