Felújítják a Pentele Klubházat

2019.06.27. 19:00

Új nyílászárókat is kap az óvárosiak kedvelt épülete

Dunaújváros Június 23-án vasárnap még telt ház volt a Magyar úti Pentele Klubházban, ahol 183 nótakedvelő gyűlt össze akkor a László Imre nótaklub szervezésében megrendezett ünnepségen, tudósított az eseményről a D+Tv.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ez volt az utolsó program a penteleiek körében népszerű épületben, legalábbis őszig biztosan, hiszen másnap már kipakolták a helyiséget és átadták a területet a felújításon dolgozó szakembereknek.

A teljes felújítás előtt négy éve lett a tetőszerkezet felújítva, nyilatkozott a D+Tv-nek a körzet önkormányzati képviselője, Hingyi László, aki elmondta: a költségvetés keretébe most fért bele egy újabb fejlesztés. Ennek 35 millió forintos összege magába foglalja az épület külső homlokzata ablakainak cseréjét, belül többek között a vízgépészeti megoldásokat, a csaptelepek, illetve a gázkonvektorok, a villamos hálózat cseréjét és álmennyezet elhelyezését.

A felújítás végeztével egy komplett, kinézetében új klubhelyiséget kapnak majd a Pentele városrészi nyugdíjas klub tagjai.

Közülük sokan tevőlegesen is részt vesznek a közös munkában, már a kipakolásban is segítettek. Sulák Imre és Sebőné Hajnal Margit elmondták, nagyon örülnek annak, hogy az önkormányzat felújítja az épületet, ugyanis a renoválásra már nagy szükség volt.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A Pentele Klubházat hat egyesület használja rendszeresen. A különféle klubok találkozója azonban egyébként is szünetel a nyári hónapok alatt, így a klubház felújítását várhatóan ez év szeptemberre befejezik a szakemberek.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában