dobogós helyen végeztek a dunaújvárosi ovisok, diákok

2019.05.23. 08:00

Rajzoltak, formáztak, verseltek a gyerekek

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére.

Gallai Péter

A felhívásra Fejér megyéből több mint kétszáz alkotás érkezett. A pályamunkákat három korcsoportban értékelték, az iskolások közül az első helyen díjazott munkák továbbjutottak az országos értékelésre. A megyei forduló eredményhirdetését a múlt héten tartották Székesfehérváron.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság felhívására szabadkézi rajz, irodalmi és egyéb kézműves alkotás kategóriában küldték be pályamunkáikat az óvodások, a 6 és 10 év közötti gyerekek, valamint 11 és 14 év közötti iskolások. Korcsoportonként az első három helyezettet díjazták.

A megyei fordulóban díjazott gyerekek, köztük a dunaújvárosiak
Fotó: Szabó-Bisztricz Anett/FMKI

A gyerekeket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke köszöntötte. Az ezredes megköszönte a gyerekeknek, hogy a rajzlapokon, a versekben és a mesékben, valamint a kézműves alkotásokkal életre keltették a tűzoltó hivatást. Kiemelte, hogy az elkészült pályamunkák mindegyike a szeretetet és a megbecsülést sugallja, amely a legnagyobb elismerés minden tűzoltó számára.

Dunaújvárosi eredmények.

Szabadkézi rajz, óvodások:

2. Zöldi-Tóth Gellért (Kincskereső tagóvoda).

I. korcsoport (6–10 évesek): 2. Garbacz Bertold (Gárdonyi Géza Általános Iskola).

Irodalmi alkotás: 3. A Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói, Dunaújváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában