Mentesítették a környezetet

2019.05.14. 08:00

Papírhulladékot gyűjtöttek az iskolások Mezőfalván

Szorgosan és környezettudatosan ténykedtek a diákok Mezőfalván – több mint kilenc tonna papírhulladékot raktak kocsira...

Horváth László

sdr_HDRB

Az iskolások már sokéves hagyomány szerint ősszel és tavasszal papírgyűjtéssel egészítik ki az osztálypénzt. Kirándulásokhoz, sport, tanulmányi vetélkedők jutalmaihoz és egyéb gyermekprogramokhoz nyújt anyagi segítséget a hasznosítható hulladék. Az idei akciót is a szokásoknak megfelelően az iskola szülői munkaközössége szervezte. A gyerekek, szülők, támogatók pedig ezúttal is jelentős mennyiségű, kilenc tonnát meghaladó papírhulladékot gyűjtöttek.

Jelentős mennyiségű papírköteget raktak autóra
Fotó: Horváth László

Az esti elszámoláskor 7033,65 kilogramm papír és 2314 kilogramm rostos anyagú papír lett átadva. A kis házi verseny eredményeként az alsósok közül a legtöbbet gyűjtött a 4. a 1504,9 kg, második lett az 1. a 709,5 kilogrammal, harmadikként a 2. a állhatott a képzeletbeli dobogóra 676 kg-mal. A felsősöknél a 6. a 975,6 kilogrammal győzött. Második a 7. b lett 809,28 kilogrammal és harmadikként futott be az 5. a 544,7 kilogrammal. Ősszel a tervek szerint újra meghirdetik a gyűjtési akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában