fontos lehet

2019.03.23. 07:00

Rosszul járhatunk, ha nem regisztrált bontót választunk!

A Sipos Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. működteti a városban (és környékén) az egyetlen, regisztrált autóbontót: azt, amely teljesen legálisan és szabályosan, a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével dolgozik.

Pekarek János

A cég alapítója Sipos Árpád (kétszeres magyar bajnok raliversenyző), tulajdonostársa a két lánya. Márta, az idősebb lány ugyancsak versenyzett raliban, üzleti menedzsmentet tanult, és vállalkozott itthon és Angliában. Ők két éve figyeltek fel arra, hogy egyre több ügyfél jön hozzájuk panaszra. Olyanok, akik ki akarták vonatni autójukat a forgalomból, ezért hirdetésekben ajánlkozó bontókra bízták járművüket a végleges bontási igazolás kiállításhoz.

A Sipos Kft. harminc éve elismerten működik Dunaújvárosban
Sipos autóbontó

Enélkül az autó jogai és kötelezettségei továbbra is a régi tulajdonost terhelik.

A hirdetésből választott (nem regisztrált!) bontó vállalkozó ezekben az esetekben ugyan megjelent a tulajdonosnál, el is vitte a kocsit – ám bontási igazolásról szó sem volt. Amikor erre a kárvallott tulajdonos felfigyelt, már nem tudta megtalálni a bontót...

Sipos Márta: csak regisztrált bontónál dolgoztassunk!
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Sipos Márta, a Magyarországi Autóbontók és Bontott Alkatrész Kereskedők Érdekvédelmi Egyesületének elnökségi tagja szerint illegális tevékenységet végző bontókról van szó, akik az érvényes szabályokat megsértve tevékenykednek – komoly károkat okozva.

A kivonáshoz szükséges a jármű, a forgalmi engedély, a törzskönyv, személyi vagy céges iratok. Sipos Márta szerint a szabálytalan tevékenységet űző autóbontók országos, sőt, európai uniós szintű, komoly problémát jelentenek. A szabálytalan bontás nemcsak a kárvallott tulajdonosok miatt jelentős, hanem súlyos környezeti károkat is okoz, hiszen ezt a tevékenységet szabályosan csak a hatóságok által ellenőrzött telephelyen lehet(ne) végezni. Ezért fontos, hogy ne akármilyen autóbontónak adjunk megbízást a forgalomból való végleges kivonásra, hanem kizárólag a regisztrált bontókkal dolgoztassunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában