Továbbra is gyűjtik

2019.03.23. 09:00

Március 24-ig folytatódik a TeSzedd akciója

Hétfőn kezdődött és egészen vasárnapig, március 24-ig tart Magyarország egyik legnagyobb környezetvédelmi akciósorozata, a TeSzedd!, amelyhez Dunaújvárosban és szűkebb térségünkben is sokan csatlakoztak.

Szabó Szabolcs

A 2011 óta hagyományosan megszervezett környezetvédelmi program mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) korábbi tájékoztatása szerint az akcióra előzetesen csaknem 240 ezer önkéntes regisztrált. A hulladékgyűjtés kellékeit, a zsákokat és a kesztyűket az ITM biztosította és biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodik a több mint 3 ezer bejelentett helyszínről.

A Lorántffy középiskola is csatlakozott az akcióhoz
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Március 23-án, szombaton délután fél háromtól Dunaújvárosban a Tamási Áron utca és a Vakbottyán utca sarkánál várják a hulladékgyűtőket.

Szintén ezen a napon Kulcson, a Gyöngysor utca 8. szám alatt indul az önkéntes szemétszedés reggel hét órától. Nagykarácsonyban is megmozdulnak a polgárok, szombaton reggel fél kilenctől gyűjtik a hulladékot – a gyülekező helyszíne: Rákóczi Ferenc utca 13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában