aggasztó helyzet

2019.02.23. 09:00

Van, akinek tényleg nem bántja a szemét

Nyári Ilona, a Városvédők Újtelepért Egyesület alelnöke és egyik motorja, a szelektív hulladékgyűjtés, a környezettudatos élet élharcosa kifakadt a legnagyobb közösségi oldalon a szelektív szigetek körüli állapotokról. És nem a szolgáltatót hibáztatja.

Balla Tibor

”... Kéthetente teszik rendbe a Bagolyvár melletti szelektív szigetet. Legutóbb épp tegnap. Még az is látszik a fotón, hogy összegereblyézték a környéket. Nincs 24 órája! Amíg az agyakban nincs rend, addig a város ilyen marad...” A bejegyzést megosztotta közösségi oldalán Cserna Gábor polgármester is a következő hozzászólással: „Nagyon sajnálom, hogy ezt a posztot kell olvasnom, de minden szavával egyetértek.”

Még kommunális hulladék is kerül a szigetek mellé
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Nyári Ilona bejegyzésében kitér arra is, hogy a zöldhulladékot már évek óta a ház elől szállítja el a szolgáltató, nincs is értelme a szelektív gyűjtő mellé hordani, nem beszélve arról, hogy évente egyszer jár az ingyenes házhoz menő lomtalanítás a családi házas övezetben, így valóban semmi nem magyarázza, hogy a konyhafelújítás során keletkezett sittet és hulladékot miért hordják a gyűjtősziget mellé. Azt már ne is említsük, hogy a Budai Nagy Antal út 2. szám alatt található hulladékudvar kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton is reggel 8-tól délig, szerdán pedig 13 és 17 óra között fogadja a szelektív hulladékot.

Elképesztően lehangoló látvány a szelektív sziget mellett a konyhafelújítás „maradéka”, a kidobott sitt és a bútordarabok

Márton László, a Dunanett Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati vezetője elmondta, heti rendszerességgel ürítik a gyűjtőszigeteket, és a DHHF Nonprofit Kft. munkatársai összegyűjtik a szigetek mellé kirakott hulladékot. A szolgáltató tehát igyekszik rendet tartani. Tényleg csak a gondolkodásunkat kellene megváltoztatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában