nem mindennapi élettörténet

2019.02.21. 08:00

Panni néni, mindenki kedvenc mamikája

Ismét egy olyan idősköszöntésen jártunk, ami emlékezetes élmény marad – a köszöntők számára is!

duol.hu

Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester szerdán dél­előtt adta át a városvezetés és Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait 90. születésnapja alkalmából Bense Jánosnénak, Panni néninek, aki egyik lánya: Györki Józsefné, egyik unokája: Györki István és egyik barátnője: Mudri Jánosné társaságában meghatottan köszönte az ünneplést. Aztán a saját maga sütötte, friss fánkkal kínált bennünket – merthogy Panni néni, bár kínozzák ugyan különböző betegségek, mindmáig maga főz, „amúgy parasztosan”, mondja, hiszen perkátai lányként cseperedett, és süteményei megérdemelt hírnévre tettek szert lakóhelye környékén. Maga mos, rendezkedik, egyedül a takarításban kér segítséget, szerencsére van kitől, mert bár egyedül lakik, mégsem magányos: rokonai, szomszédai, barátnői naponta látogatják.

Bense Jánosné lányával (b), unokájával és barátnőjével
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Egyébként szeret varrni és beszélgetni. Utóbbira példa, hogy szóval tartotta féltucatnyi látogatóját, olyan történelmi adalékokkal is szolgálva, mint hogy nagycsaládba születvén (három lány- és két fiútestvére volt) fiatal korában kénytelen volt cselédnek állni Budapesten az ötvenes években (!): Rákosi Mátyás titkárának lakásában szolgált.

Panni néninek két lánya született, öt unokája és három déd­unokája között viszont (csak alig észrevehető bánatára) nincsen lány. Ám mindannyian megtalálták a helyüket az életben, és ragaszkodnak az ő Mamijukhoz: legutóbb szülinapján jöttek el hozzá mindannyian…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában