gasztronómia

2019.02.18. 07:00

Egy falatnyi Itália az újvárosi Római körút szívében

Kocsis Tamás már gyerekként elképzelte, hogy felnőtt korában étteremtulajdonos lesz. Álma valóra vált, és ételeivel elhozta a dunaújvárosiak számára az olasz életérzést.

Tóth Alexandra

Lassan egyéves lesz a Pizza Paradise. A kicsi, de hangulatos étterem a Római körúton rendezkedett be tavaly áprilisban, és lassan be­lopta magát a helyiek szívébe. Az étterem tulajdonosa, Kocsis Tamás szerint minden a magas minőségen és a szakmai rátermettségen múlik. Persze mindehhez szükség van egy jó ötletre, ami ezúttal az volt, hogy pizzájuk pontosan olyan legyen, ahogy az az olaszok nagy könyvében meg van írva.

Kocsis Tamás álma valóra vált Dunaújvárosban
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Tamás és párja, Bernadett számtalanszor járt már Olaszországban, a „csizma” valamennyi szegletét bejárták, és ahogy ők mondják, „végigették”. Tamás azt szerette volna, hogy majdani éttermében is az az igazi, könnyed, levegős, vékonytésztás, kevés feltétes pizza köszönjön vissza, ami olasz útjaik során olyannyira szívükhöz nőtt. Azt meséli, egyetlen helyen evett hasonlót országunkban, egy barátja éttermében. Évekbe telt, mire megkapta azt a receptet, amivel a Pizza Paradise sikerre vitte. „Persze nem ment egyik napról a másikra, rengeteg kísérletezés vezetett odáig, hogy a pizzáink felkerüljenek az étlapra.” – meséli. Számtalanszor lesütötték a recepteket, kóstoltak ők maguk, a rokonok, a barátok, adott esetben akár hetekig is teszteltek egy-egy ételt.

Valentin-napon is telt ház a Pizza Paradise-ban

Tamás számára nagyon fontos a minőség, csak olyat szeretne a vendégei asztalára tenni, amit ő is bármikor szívesen elfogyaszt. „Mint minden valamire való olasz étteremben, nálunk is a Margherita az alap. Mondják, ahol a Margherita finom, ott az összes többi pizza is az. Ebből a nagyon egyszerű, minimálfeltétes finomságból már lehet következtetni a többi minőségére.” És valóban. A Margherita a tésztán túl csupán a paradicsomszószból, mozarellából és bazsalikomból áll, mégis nagyon finom és tápláló. Bár ez egy igazán minimálfeltétes étel, az olasz konyha más eredeti pizzái sem tartalmaznak sokkal több hozzávalót.

Készül a pizza a legújabb rendelésre – sok kísérletezéssel fejlesztették tökélyre a menüsort

Tamás szerint nem az a lényeg, hogy több tucat ételből álljon a kínálatuk, hanem az, hogy ami feltétként a pizzára kerül, legyen igazán minőségi. A Tonno fantázianevet viselő pizzájukon például nem a valamennyi boltban elérhető aprított tonhal van, hanem ízletes, vastag tonhaltörzs-darabok, a Gennaróra pedig valóban zamatos, hajszálvékony pármai sonka kerül. A feltét azonban nem minden. „A tésztán nagyon sok múlik. A miénk duplanullás pizzalisztből készül. Kétszer kelesztjük, ami így 24 órát vesz igénybe. Ettől lesz levegős, ropogós, de mégsem száraz a tészta. Nyilván a legnehezebb az arányokat eltalálni, de a recept természetesen titkos.” Tamás és maroknyi csapata közösen állította össze a menüsort. A szakácsok nem egy kész receptet tanultak be, hanem még nyitás előtt, csapatmunkában fejlesztették tökélyre az ételeket, amik között bár a fő vonalat a pizzák adják, tésztaételek, saláták, sőt, már hamburgerek is szerepelnek. Élvezték a kísérletezést, hiszen részesei lehettek annak, hogy a Pizza Paradise-zal egy falatnyi Olaszországot csempésszenek a Római körút társasházai közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában