Közgyűlést tartottak

2019.02.26. 11:00

A mi nyugalmunkért dolgoznak a polgárőrök

Megtartotta év eleji közgyűlését a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége a dunaföldvári polgármesteri hivatal dísztermében szombaton.

duol.hu

Széles János megyei elnök ismertette az elmúlt év polgárőri tevékenységét. Elmondta, hogy megyénk 109 települése közül 74 helyen ügyelnek a lakosság biztonságára polgárőrök. A megyei taglétszám 1720 polgárőr, és ifjú tagokkal is bővültek az egyesületek. Nyolc egyesületnél lovas polgárőrök is teljesítenek szolgálatot.

A megyei elnök kiemelte, hogy szorosan együttműködnek a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a mentőszolgálattal. Jó a kapcsolatuk az önkormányzatokkal és az elmúlt évben együttműködési megállapodást kötöttek a megyei önkormányzattal is. Mindemellett a lakosság is keresi, kéri a segítségüket.

Széles János tartotta a beszámolót
Fotó: Makovics Kornél

Az egyesületek legfőbb partnere a rendőrség, és a szolgálatokra a napi munkakapcsolat jellemző. A megye polgárőrei 2018-ban 147 628 óra szolgálatot teljesítettek, ebből 8586 órát a rendőrséggel közösen. Emellett az Országos Polgárőr (OPSZ) Szövetség által meghirdetett programokat teljesítették, és mivel az elmúlt évet az országos szervezet a család-, a gyermek- és az ifjúságvédelemnek szentelte, és a megyei egyesület is ennek szellemében szervezte rendezvényeit.

Az OPSZ-től kapott támogatásként tavaly 25 millió forinttal gazdálkodott a megyei szövetség. Széles János büszke az eszközállomány fejlődésére: a 44 egyesület összesen 50 gépjárművel rendelkezik, van, ahol motorcsónak is rendelkezésre áll. A megyei szövetség egy drónnal is bír. A közgyűlésen elismeréseket is átadtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában