25 éve írtuk

2019.01.29. 09:00

Soknak találtatott a városi hiteligény

Rendkívüli közgyűlésre hívta össze a polgármester városunk képviselő-testületét.

Pekarek János

Az ülés egyetlen napirendi pontja a jövő évi költségvetés második fordulós tárgyalása volt. A bizottsági vitákon kialakult eredeti előterjesztése helyett Almási Zsolt már bevezetőjében egy újabbat vázolt. Indokként a kiadási oldal túlzott voltát nevezte meg: az 535 milliós forráskülönbségből származó hitelfelvétel kezelhetetlenül nagy. Csökkentésre egyrészt a privatizációs céltartalék elhagyásában, másrészt a fejlesztések két ütemre bontásában lát lehetőséget. A második félévi beruházásokra – például az értékpapír-gazdálkodás megindulásából – befolyó pénzekből lát lehetőséget. A tényleges hitelösszeget 220 millióra lehetne csökkenteni.

Megkezdődött a gyerekeknek való fürdőszobamérlegek sorozatgyártása a dunaújvárosi MOMERT-ben, azután, hogy sikerre vezettek tavaly az üzleti tárgyalások, elkészült a mintagyártmány, majd elvégezték azon a megrendelő által kívánt módosításokat. Az első 4400 darab gyermek-fürdőszobamérleget repülőgéppel szállítják Amerikába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában