A Rosti szalagavató ünnepsége

2018.12.17. 07:00

Összetartozás, jelkép, öröm

A Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola szalagavató ünnepsége magától értetődően bécsi keringővel kezdődött (Bálint Judit betanításában) a Dózsa Mozicentrum nagytermében pénteken kora este.

Balla Tibor

A nagyszabású eseményen Rajnai István igazgató köszöntötte Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselőt, a fenntartó képviseletében Polányi-Kovács Anitát, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettesét, a Rostisok Jövőéért Alapítvány kuratóriumi elnökét, Kácser Zoltánt és jelenlévő tagjait, akik rendszeresen segítik a tanulók rendezvényeken való szereplését. Ezúttal egy támogatandó diák színpadi ruhájának bérleti díjával segítette a rendezvényt az alapítvány. Az igazgató ünnepi beszédében egyebek között szólt arról, hogy a szalag az együvé tartozás jelképe.

 

A Rosti iskolához kötődés szimbóluma, amelynek sok kiváló diák, sportoló, művész, politikus, tehetséges szakember végzett padsoraiban. Rajnai István idézett Kiss Kálmán: Szonett az érettségi előtt álló diákhoz című költeményéből. „Mint a hegymászó, kapaszkodva, küzdve, a csúcshoz törtél magadnak utat. Boldoggá tehet most ez a tudat, s a szalagodra méltán lehetsz büszke.” Az estet a búcsúzó osztályok produkciói tették emlékezetesebbé: zene, tánc, ének színesítette a műsort, és természetesen a végzősök már büszkén és örömmel viselik szalagjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában