rangos elismerés

2018.12.01. 10:00

Ökoiskola: országos eredménnyel büszkélkedhet

A város Gárdonyi Géza Általános Iskolája két évvel ezelőtt, 2016-ban nyerte el az Örökös Ökoiskola címet.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Pixabay

Az intézményi profilnak megfelelően minden tanévben csatlakoznak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által meghirdetett Fenntarthatósági Témahét projekthez. Az idei Fenntarthatósági Témahetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda megbízásából a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében rendezték meg az intézményben.

Somogyi Angelika Kármen I. helyezett, dr. Horváthné Lázár Gabriella felkészítő tanár, Simon Emília Hanna kiemelt díjazott
Fotó: amatőr

Áder János köztársasági elnök, mint fővédnök, immár harmadik alkalommal tolmácsolta a 2018. évi Fenntarthatósági Témahét üzenetét. A program célja: a Föld napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. Ennek kapcsán hirdették ki a SegítsVelem elnevezésű rajzpályázatot. Ebben a kiírásban a diákok jótékony célra fordíthatták kreatív ötleteiket. A pályázat mottója és lényege az volt, hogy az általános iskolás diákok képregény formájában megjelenítsenek egy olyan történetet, amelyben saját környezetükben segítik az egyenlő esélyt teremtő globális célkitűzések elérését.

A pályaműveket az MTA-ELTE Vizuális Kultúra Szakmódszertani Kutatócsoportja, a Vajda Papír Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai minősítették. A bírálat alapja a pályázati szabályzatban foglalt tematikának és formai feltételeknek való megfelelés volt.

A zsűri döntése alapján az alsó tagozatosok között 1. helyezést ért el: Somogyi Angelika Kármen, a dunaújvárosi Gárdonyi iskola 3. c osztályos tanulója. Kiemelkedő minősítést kapott Simon Emília Hanna, az intézmény 3. c osztályos tanulója. Felkészítő tanáruk: dr. Horváthné Lázár Gabriella.

A pályázati kiírás és szabályzat értelmében az 1. helyezett rajz, az Ooops! Sensitive kéttekercses papír törlőkendő csomagolására kerül. A termék decemberben a hazai és külföldi üzletekben lesz megvásárolható.

Vezető képünk illusztráció.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában