gazdag programkínálat

2018.12.05. 15:00

Mozgalmas lesz Alapon is az adventi várakozás időszaka

Tóth Alexandra

A község önkormányzata, intézményei és civil szervezetei az adventi időszak minden hetére tartogatnak idén karácsony előtt is kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget a település lakói számára. Bőséges és színvonalas a települési kínálat.

Az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap már meggyújtották az alapiak a Millenáris parkban, ezzel útjára indítva a decemberi programsorozatot.

A Mikulás természetesen Alapra is ellátogat. Csütörtök délután kettőkor zenés interaktív mikulási mesejáték lesz az Arany János Művelődési házban. Vasárnap Teleki Miklós orgonaművész és Tieger Tímea adventi koncertje lesz délután négy órakor a római katolikus templomban és öt órakor meggyújták a második gyertyát.

Világító rénszarvasdíszek Alapon, még a tavalyi adventi időszakból
Fotó: alap.hu

Csütörtökön, december 13-án a község újszülött lakóit köszöntik a művelődési házban, 16-án pedig a harmadik gyertya lángja is felgyullad majd. A falukarácsony 20-án lesz népdalokkal, színpadi műsorral, kisvonattal és mindenféle téli finomsággal: forralt bor, gesztenye, töltött káposzta várja a vendégeket négy órától.

Szenteste előtt, 23-án az alapiak együtt gyújtják meg az utolsó adventi gyertyát, és másnaptól már valamennyien saját családjukkal töltik a szeretet ünnepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában