lakók többsége rendszerető

2018.11.03. 16:00

Új, szelektív gyűjtősziget a Római városrészben

Szabó Szabolcs

Ez év januárjának első napjaiban vélhetően gondatlanság, vagy gyújtogatás miatt szinte teljesen kiégett a korábban sokak által használt, a Martinovics utca 2. mögött, közvetlenül a parkoló és az új Spar élelmiszerüzletnél található szelektív hulladékgyűjtő sziget. A napokban újratelepítették szigetet.

Remélhetően rendezett marad a gyűjtőpont környéke Fotó: Zsedrovits Enikő

– A környéken élő polgárok közül többen jelezték az elmúlt hónapokban, hogy érdemes lenne visszaállítani a gyűjtőpontot. Eredetileg úgy terveztem, hogy akkor lesz helyreállítva a gyűjtősziget, amikor térfigyelő kamerát is el tudunk helyezni erre a területre. Ugyanakkor a lakók kérésének engedve kértem a szelektív gyűjtősziget helyreállítását még a kamera telepítése előtt. Az is tény, hogy mások azért nem örülnek a szelektív konténereknek, mert vannak olyan lakók vagy közületek, akik csak a konténer mellé helyezik a hulladékot, ezáltal szemetessé téve annak környezetét. Pedig a nagyobb méretű hullámpapír feldarabolva beleférne a konténerbe, így rendezett maradhatna annak környezete. Szerencsére a lakók többsége rendszerető, és megfelelő módon használja a szelektív gyűjtőszigetet. Az illegális hulladéklerakás ellenőrzésének, megakadályozásának egyik módja a térfigyelő kamera kihelyezése lenne – mondta el lapunknak Lőrinczi Konrád, az érintett választókerület képviselője, aki hozzátette, környezetvédelmi szempontból indokolt a szelektív gyűjtők telepítése, másrészt ezzel csökkenthetők a társasházak hulladékkezelési terhei is, ám ehhez is szükséges a szelektív szigetek megfelelő használata.

Lőrinczi Konrád

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában