szigorú szabályok

2018.11.21. 13:00

A DSZC diákjai is részt vettek a tésztahíd-építő versenyen

A Dunaújvárosi Egyetem ebben az évben is meghirdette a Tudományos Hét programjában a tésztahíd építő versenyt. A Hild iskola már 2016-ban is részt vett e megméretésben. Ebben az évben is a végzős magasépítő technikus osztályból alakult 4-5 fő csapat vállalkozott a tésztahíd építésére, amelynek szigorú szabályai vannak.

duol.hu

A tésztahidat a kereskedelemben kapható tésztából lehet megépíteni és a kereskedelemben kapható ragasztóval lehet összeilleszteni. A híd nem lehet 100 cm-nél hosszabb, 60 cm-nél magasabb, és a súly nem lehet 1 kg-nál több. Az nyer, akinek a hídja több terhelést bír el.

Fontos, hogy milyen a híd kialakításra, hogy minél jobb legyen a teherfelvevő képessége. A híd kivitelezése is sok munkát, figyelmet igényel. A mi tészta hidunk camelloni csőtésztából készült, a híd ívét az összecsiszolt tésztadarabokkal alakítottuk ki, majd ragasztottuk össze pillanatragasztóval. A híd ívét spagettiból összeragasztott merevítő rudakkal kapcsoltuk össze. Sikerült a hidat össze- állítani.

Nagy izgalommal vártuk a versenyt, november 13-án délután. A versenyen a terhelés hatására összetörnek a hidak, végül is ez a cél. A mi hidunk 26 kg-os terhelésnél tört el, amivel kis csapatunk nagyon elégedett volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában