modernizálják a környezetet

2018.11.10. 20:00

Településszerte dolgoznak, építenek és korszerűsítenek

Pályázati forrásból, illetve támogatásból megvalósított, vagy tervezett, illetve éppen a kivitelezés alatt álló fejlesztések garmadájának lehetünk tanúi Nagyvenyimen.

Körmendi Erzsébet

A sportpark nagyjából 30 millió forint támogatásból valósult meg, és biztos sokan lelik örömüket a futópályában és a saját testsúlyos edzőeszközök használatában. Ezek egy részét kerekes székkel is igénybe lehet venni, emiatt van szükség arra, hogy megoldják a park megközelítését mozgáskorlátozottaknak.

A 6219-es út felújításának részeként biztonságossá teszik a kereszteződést a községházánál
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A TOP keretében közel 150 millió forint támogatást kapott Nagyvenyim szociális szolgáltató tömb kialakítására, amely az új könyvtár mellett épül. A Belügyminisztériumtól elnyert mintegy 30 millió forint támogatásból újult meg a mélykúti településrész rendelője, a közbeszerzési eljárási szakaszban van a belterületi utak fejlesztése, amelyre 391 millió forint kormányzati forrást kapott a település. Ha már az utak szóba kerültek: tervezik a Nagyvenyimet Mélykúttal összekötő út járhatóvá tételét, javában aszfaltozzák a 6219-est, amihez kapcsolódóan a községházánál biztonságos kereszteződést alakítanak ki, modernizálják a buszöblöket, és ehhez a fejlesztéshez az önkormányzat a buszvárók felújításával járult hozzá.

Épül a szociális szolgáltatói tömb a könyvtárnál

Az iskola, a községháza, az új könyvtárat és a most épülő szociális szolgáltató tömb, illetve a benzinkút, sportpark, 6219-es út Földvári út-Rózsa utca által behatárolt háromszögben közlekedésbiztonsági fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben. Az iskola előtti tömegközlekedést és teherforgalmat áthelyezik az iskola mögé, hogy az intézmény főbejáratát biztonságosan közelítsék meg a gyerekek. A projekt részeként a Rózsa utca és a Földvári utca között új kerékpáros út fog épülni. És ez még nem minden, ugyanis piactér kialakítására 36 millió forint pályázati támogatást nyert Nagyvenyim önkormányzata a közelmúltban. A tervek szerint a községháza mögött, a liget Deák Ferenc utcai oldalán alakítanak ki olyan termelői piacteret, amely téli és nyári vásárok megtartására egyaránt alkalmas. A fedett árusító helyek mellé kiszolgáló épület is kerül, amelyben például gombavizsgáló, hulladékgyűjtő, mozgáskorlátozottak számára is használható nyilvános mosdó is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában