Szociális munka napján díjaztak

2018.11.18. 15:30

Szakmai alázattal, szorgalommal látják el nehéz hivatásukat

Szabó Szabolcs

A csütörtöki városi közgyűlés keretében adták át a Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat, amelyet idén Árgyelán Anikó családsegítő és Halász-Balogh Adrienn Judit terápiás segítő vehetett át.

Az alábbiakban ünnepélyes díjátadón elhangzott méltatásokból idézünk.

Árgyelán Anikó 1996-ban pályakezdőként állt munkába a Dunaújvárosi Családsegítő Szolgálatnál, és azóta is folyamatosan a szolgálat aktív dolgozója. Akkor szociálpolitikusként dolgozott, nem sokkal később országos szinten az elsők között végezte el a szociális munka szakot. Árgyelán Anikó nagy szerepet vállalt abban, hogy Dunaújvárosban a családsegítés elterjedt, népszerű szolgáltatássá vált. Az évek során számtalan szociálismunkás-hallgatót képezett tereptanárként, akik közül többen jelenleg is a szolgálat dolgozói.

A helyi cégekkel, vállalkozókkal elindította együttműködő kapcsolatát az intézmény, s ennek révén a szolgálat különböző támogatásokhoz jut.

Halász-Balogh Adrienn Judit és Árgyelán Anikó a díjátadást követően
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A városi szintű „Játékfesztivál” rendezvény 18 éves múltra tekint vissza, amelynek 2009 óta Anikó az egyik oszlopos szervezője.

Személyisége mindig higgadtságot, bölcsességet és empátiát sugároz, munkáját hivatásnak tekinti, mindig megtalálja a családokkal a közös hangot.

Halász-Balogh Adrienn Judit terápiás segítő 2007- ben kezdte munkáját a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány daruszentmiklósi szenvedélybetegeket ellátó intézményénél, majd az újonnan megnyíló intézmény, a Dunaújváros, Papírgyári úti integrált intézmény dolgozója lett, amely 2009 augusztusától kezdte meg működését. Adrienn jelenleg a szenvedélybetegek nappali intézményénél mint terápiás segítő végzi a munkáját.

Szaktudását hasznosítva a többi dolgozóval és ellátottal, lakóval együttműködve a kezdeti nehézségeket „átvészelve” segítette az alapítvány munkáját, és nőtt fel a feladathoz az intézménnyel együtt.

2015-től az újonnan megnyílt Fidelis & Altus Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. szenvedélybetegek nappali intézményében folytatta munkáját.

Gyakorlatias gondolkodása, az egyének, csoportok, sok esetben családok, közösségek problémáinak szem előtt tartása, azok megoldásának segítése érdekében végzett munkája sok fedél nélkül élő ember integrálását segítette elő. A szenvedélybetegek ellátása jóval több, mint munka. Szolgálat, a szó legnemesebb értelmében. Belső tartást, hivatástudatot, áldozatkészséget, önfeláldozást kíván.

Hivatását a kezdetektől nagy szakmai alázattal hozzáértéssel gyakorolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában