főünnepi szentmisék, templomi évforduló

2018.11.21. 09:00

Krisztus, a mindenség királya

Szép évfordulókhoz érkezett a dunaújvárosi római katolikus főtemplom! Megáldásának 18., felszentelésének 10. évfordulóját ünnepli ebben az évben „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén, amely november 24–25-ei hétvégére esik.

Pekarek János

Fotó: archív

2000-ben ezen a hétvégén áldotta meg dr. Takács Nándor akkori székesfehérvári megyés püspök atya az új templomot, annak felszentelésére ugyancsak ezen a napon került sor 2008-ban, immáron Spányi Antal megyés püspök atya főcelebrálása mellett.

Az évfordulókat orgonakoncerttel és főünnepi szentmisékkel köszöntik.

November 24-én, szombaton este hét órai kezdettel (közvetlenül az egy órával korábban kezdődő szentmise után) Lénárt Linda orgonaművész ad hangversenyt a nagytemplomban. A dunaújvárosi kötődésekkel is rendelkező, Zeneakadémiát végzett művész Dubois-, Bach-, Liszt-, Barta Gergely- és Callaerts-műveket tűzött műsorára. A belépés a koncertre díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A Krisztus király hétvége miserendje a következő lesz. November 24., szombat, nagytemplom, 18 óra: énekes-orgonás szentmise. 19 óra: orgonahangverseny.

November 25., vasárnap, nagytemplom, 8 óra 30 perc: énekes-orgonás főünnepi szentmise. Óváros, 10 óra 30 perc: énekes-orgonás szentmise. PJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában