előadás

2018.11.30. 11:00

Jó arcok itt, jó fejek ott, látogatás az időseknél

Jó arcokkal találkoztunk, köszönjük a meghívást! – olvastuk a közösségi oldal egyik bejegyzésében néhány fotó fölött. Hogy kik a jó arcok? Nem hiszik el! A dunaföldvári Őszi Alkony Nyugdíjasklub tagjai. Azt hiszem, soha nem gondolták volna, hogy valaha megkapják ezt az elismerést.

L. Mészáros Irma

De ők is szavakban kifejezett dicsérettel illették a meghívott előadókat, azt a baráti társaságból alakult civil közösséget, amelynek fiataljai a pet-kupákon való aktív részvétellel, a földvári szemétszüretek szervezésével, különleges szemétszobraikkal és városszépítő festéseikkel tették ismertté nemcsak saját magukat, de Dunaföldvárt is.

Az AztaKeservit munkájával ismerkedtek a nyugdíjasok
Fotó: L. Mészáros Irma

Igen, az AztaKeservit Értékőr Egyesület négy tagja tartott előadást a nyugdíjasoknak. A klubvezető, Németh Lajosné Éva meghívására Ferenczi Zsolt, a civil egyesület vezetője, valamint Karádi Áron, Varga Tibor és Farkas Erik beszámolt az egyesület tevékenységéről, céljaikról, szó volt a környezetre rendkívül káros műanyagokról, a környezettudatos magatartásról és sok minden másról. A klub hetven-nyolcvanéves tagjai nagy figyelemmel hallgatták a tőlük csaknem egy fél évszázaddal fiatalabbakat, s az előadás után elismerően nyugtázták: jó látni és tapasztalni, hogy ilyen aktív fiatalok élnek kisvárosunkban.

Tanulni is lehet tőlük, nem is keveset!

A kapcsolat a két közösség között folytatódik. Megállapodtak, hogy a nyugdíjasoktól kapnak egy pogácsabónuszt, azaz az AztaKeservit egyik rendezvényére sütnek nekik finom pogácsát. A fiatalok pedig a Duna-parti bázisuk megtekintésére invitálták őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában