együtt ünnepeltek

2018.11.30. 14:00

Húszéves évfordulót ünnepeltek nemrég a földvári foltvarrók

Megalakulásának húszéves évfordulóját közös varrással ünnepelte a dunaföldvári Foltvarró Klub. Erre az alkalomra meghívták a testvérklubok tagjait. Csaknem ötvenen fogadták el az invitálást.

L. Mészáros Irma

Az ügyes és jókedvű asszonysereg négy megye településeiről jött: Rácalmásról, Nagyvenyimről, Mezőfalváról, Adonyból, Iváncsáról, Dunaújvárosból, Kulcsról, Paksról, Mázáról és Soltról. A vendégeket Ambach Mihályné Kati köszöntötte, s röviden beszámolt a húszéves tevékenységről. 1998-ban egy foltvarró tanfolyam résztvevői döntöttek úgy, hogy tovább is együtt maradnak. Az összetétel, a létszám kissé változott ugyan, de a közösség él és alkot. A Györkő Lászlóné Erika vezetésével működő klub tagjai hetente jönnek össze. Munkáikat többször bemutatták kiállításokon, városi rendezvényeken. Ők készítik minden évben a Márton-napi libafuttató verseny díjait. Járnak közös varrásokra más településekre, de rendszeresen kirándulnak is.

Az ünnepi alkalom percei
Fotó: L. Mészáros Irma

A múlt szombati ünnepi alkalmon köszöntötte a közösséget Horváth Zsolt polgármester, dr. Süveges Árpádné alpolgármester és a klubnak helyet adó művelődési központ igazgatója, Pataki Dezső. Az önkormányzat a húszéves ünnepeltnek egy varrógépet adott ajándékba. Nem maradt el a szép nagy torta sem. A városvezető beszédében kiemelte, hogy a kis aktív közösségeknek fontos szerepük van a település életében, de az egyénnek is szüksége van az együttlétekre, az alkotásra, a kimozdulásra. Felidézte a szabó édesapa mellett eltöltött gyermekkori élményeit, és tapasztalataival meglepte az asszonyokat. Pataki Dezső – mint elmondta – büszke arra, hogy a művelődési központ által szervezett tanfolyamból egy ilyen aktív civil közösség nőtt ki. A közös varrás résztvevőit szép dalokból összeállított műsorral szórakoztatta Telekiné Rábai Melinda énektanár. A földváriak terülj asztal­kámmal, finom falatokkal várták a vendégeket, akik közül a szerencsések még tombolán is nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában