érdemes lesz ellátogatni a templomba

2018.10.18. 16:00

Missziós kereszt érkezik városunkba

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje érkezik Dunaújvárosba, a Krisztus Király Főtemplomba.

duol.hu

Fotó: archív

Ferenc pápa döntése értelmében 2020. évben Magyarországon kerül megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. E rendezvény értelme, hogy a katolikus hívők számára lehetőség nyílik arra, hogy az egész világ előtt megvallják Jézusba és az Oltáriszentségbe vetett hitüket, és tanúságot tegyenek örömükről és keresztény reményükről.

A jeles eseményre való felkészülésben segíti a hívőket az Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, az országot járó missziós kereszt, amelynek ünnepélyes fogadására a 2018. október 20-án (szombaton) délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor a dunaújvárosi Krisztus Király Főtemplomban. A szentmisén részt vesz – a dunaújvárosi papságon túlmenően – Bozai Márton adonyi térségi plébános atya is, a missziós kereszt útjának egyházmegyei felelőse.

A missziós kereszt alkotója Ozsvári Csaba (1963-2009) Magyar Örökség Díjas ötvösművész, aki a középkori művészetből örökölt átéltséggel egyházának lelki kincsestárát szerette volna megmutatni azon gondolatból fakadóan, hogy „az ember a Szentlélek ajándékaképpen eljuthat a láthatókon keresztül a láthatatlanokig”. Az ötvösművész munkája a dunaújvárosi nagytemplomban október 25-ig (csütörtökig) tartandó szentmiséken lesz látható. Azt követően az Alsószentivánról Dunaújvárosba érkező kereszt tovább folytatja útját előbb Tatabányára, majd az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában