együtt dolgoznak

2018.10.12. 11:30

Szülői összefogással megújul a Gárdonyi iskola kerítése

Szorgos kezek vették gondozásba a Gárdonyi Géza Általános Iskola környékét az elmúlt héten. A több mint 400 méter hosszú, az idő folyamán több helyen megrongálódott kerítésre már nagyon ráfért a csere, hiszen így az utóbbi időben többen is engedély nélkül birtokba vették az iskola udvarát.

Varga Zsófi

Összefogtak a szülők és tanárok és az elmúlt hétvégén többen kesztyűt húztak és ásót ragadtak, hogy megszépítsék a környezetet. A Hankook Tire Magyarország Kft. minden évben kiír egy pályázatot, melyre a saját dolgozóik pályázhatnak, tudtuk meg a szülői munkaközösség vezetőjétől, Mayer Horváth Zsuzsannától. A szülők élve a lehetőséggel, megpályázták és nyertek. Dobra László, az intézmény vezetője elmondta, hogy a Hankook hozzájárulását a tankerület kiegészítette, így megvásároltak mindent, ami szükséges az új kerítés felhúzásához.

Együtt dolgoztak szülők, tanárok és diákok
Fotó: Mayer Horváth Zsuzsanna

Nem kis munka vár még a szülőkre, tanárokra, akikhez csatlakoztak diákok, volt gárdonyisok, sőt olyan támogatók is, akiknek nem jár gyerekük az iskolába, mégis úgy érezték, hogy szívesen segítenének. Most szombaton folytatják a munkálatokat, amire várnak mindenkit, aki szeretne segíteni. A szülői munkaközösség vezetője hozzátette, hogy jó és követendő példa a gyerekeknek az, ha látják, hogy a szüleik segítenek a közösségnek, továbbá megtanulják, hogy a szép környezetet meg kell óvni és erre figyelmeztetik társaikat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában