belügyminiszteri elismerés

2018.10.31. 17:30

Széles János példaértékűen végzi tevékenységét

A köszöntő beszédeket Markos György, az OPSZ elnökhelyettese egy kis múltidézéssel kezdte, majd az ünnepelt vette át a szót.

Gallai Péter

Fotó:OPSZ

A településen gyűltek össze az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tagjai szombaton, hogy egy rövid értekezlet után – amelyen megbeszélték az aktuális problémákat – hatvanadik születésnapja alkalmából felköszöntsék a dunaföldvári Széles Jánost, a Tolna Megyei Polgárőr Szövetség elnökét. A köszöntő beszédeket Markos György, az OPSZ elnökhelyettese egy kis múltidézéssel kezdte, majd az ünnepelt vette át a szót.

– Örömmel dolgozok olyan emberek között, akik önszántukból, ingyen és bérmentve végzik a munkájukat a közösségért – mondta Széles János az OPSZ honlapjának beszámolója alapján. – Nekünk, megyei elnököknek az a dolgunk, hogy összetartsuk a polgárőröket. Köszönöm, hogy az OPSZ elnöke és elnöksége elismeri a Tolna megyei polgárőrök munkáját – tette hozzá.

– Valamennyien tudjuk, hogy Széles János egyénisége színes, egyedi és megismételhetetlen. A vitalitása, aktivitása, szókimondása fantasztikus. Széles János egy kitűnő ember, jó személyiséggel rendelkezik, és a polgárőr-tevékenységét elismerésre méltóan végzi – fogalmazott a köszöntött méltatásában dr. Túrós András, az OPSZ elnöke.

Széles Jánost dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter aranygyűrű elismerésben részesítette, dr. Túrós András pedig a polgárőr érdemkereszt arany fokozatával tüntette ki.

 

Támogatások

1993-ban 40 ezer, most 28 millió forint működési támogatást kapnak évente a BM-től. Áldozatkész, ingyenes munkájuk társadalmi megbecsültségét jelzi: új elektromos kerékpárokat, motorokat, autókat kapnak, hogy a közbiztonság ne sérüljön, a bűncselekmények száma tovább csökkenjen. Együtt dolgoznak a körzeti megbízottakkal, így nincs olyan nap, hogy ne vigyázná valaki a települések nyugalmát – mondta a vezető az idei megyei polgárőrnapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában