nem felejti emléküket

2018.10.09. 15:00

Nagyvenyimen is méltó módon emlékeztek meg az aradi vértanúkról

Október 5-én, péntek reggel a nagyvenyimi Császár Étterem tetejében kialakított ebédlőhelyiségben ünnepélyes műsorral emlékeztek a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai az aradi vértanúkra – írt az eseményről lapunknak Becze Gábor pedagógus.

Horváth lászló

Október 6-a mindmáig gyásznap a magyar emberek életében. A szabadságharcot követően Ferenc József császár tizenhárom magyar honvédtábornokot ítéltetett halálra azért, mert mindannyian ugyanazon ügyért harcoltak: a magyar szabadságért és a haza megújulásáért. A halálra ítélt katonai vezetők mindegyike kész volt életét áldozni a közös célért. „Becsület, hazafiasság, büszkeség, nagylelkűség, szentség” – jelzők, amelyek a nemzet vértanúit illetik. A történelem, kiváltképp a magyar nemzet soha nem felejti emléküket. Nemkülönben a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, ahol a 6. osztályos tanulók színvonalas és egyben elgondolkodtató történelmi betekintést nyújtottak tanáraiknak, diáktársaiknak. A gyerekeket felkészítették: Hartyányi Edit és Becze Gábor osztályfőnökök.

Nagyvenyimen is emlékeztek az aradi vértanúkra Fotó: amatőr

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában