Feketében – fehérben: sikerrel

2018.10.17. 20:00

Jótékonykodtak is a diákok érdekében

Szombaton a művelődési házban a jótékonysági céllal meghirdetett Black & White partira készültek.

Balogh Tamás

Mintha egy túlméretezett házibuli közönsége gyülekezett volna a helyszínen. A jólöltözött, főleg huszonöt év fölöttiek mellett, talán barátságos „korengedéllyel”, de hírmondónak a fiatalabbak is megjelentek. Egy biztos: a hangok és a fények a barátságos retróhangulatot sugározták. Senki sem jött üres kézzel. A kosarak, méretes dobozok, szatyrok, pláne a palackok jófajta hazai készítményeket is rejtettek. Az asztalok pillanatok alatt megterültek, egymást szépen körbekínálták és máris indulhatott a tánc!

Mátrai Adél, az előszállási általános iskola tagintézet-vezetője ezen az estén, akár a főrendezői rangot is viselhette volna.

Sikercsapat: az esemény előkészítését és lebonyolítását az iskola tanárai és a szülői munkaközösség tagjai végezték
Fotók: Balogh Tamás

 

– Korán, este nyolc órakor kezdtünk, és nagyon gyorsan megteltek a termek a rendezvényre érkezőkkel. Ezen az éjszakán egy jótékonysági retródiszkót rendezünk a tanulóink javára. Benne egy nagyon titkosan kezelt, igazi show-műsorban, az iskola pedagógusaiból és a szülőkből alakult tánckar is szórakoztatta a vendégeinket. Az est rendezője az általános iskola pedagógusai és a szülői munkaközösség tagjai voltak. Az itt szerzett bevételünk szerény, de számunkra egy jelentős összeg, amit a gyerekeinkre költünk. Kirándulásokra, eszközfejlesztésre, színházlátogatásra szoktuk fordítani.

A hiányával kevesebb lehetőség állna előttünk. Tavaly például az itt befolyt összegből tudtuk elvinni a gyerekeket színházba a magyar kultúra napján!

Jókedvű emberek töltötték meg a termet

Szeretnék, ha többre menne...

Minden képzeletet felülmúlt az a pezsgő hangulat, ami az előszállási művelődési házban fogadta a nagy várakozással és jókedvűen odaérkezőket szombaton este. Szép számban jöttek össze ez alkalommal is, mert a szülők ilyenkor meghívják a barátaikat és az ismerőseiket is. A közönség az egész környékről sereglett össze. Az egybegyűltek felajánlásokat tettek tombola formájában,

és mellette belépődíjat fizettek, továbbá támogatói jegyet is vásárolhattak.

A látogatottságuk varázsa talán abban rejlik, hogy sokan szeretnék, ha az iskolájuk egy kicsivel többre menne, és vele együtt a gyerekeik is nagyobb lehetőséget kapnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában