együtt dolgoztak

2018.10.15. 11:00

Jól haladnak a munkálatok a Gárdonyi iskolában

Sokan szorgoskodtak a Gárdonyi iskola udvarán a szülői munkaközösség szervezésében.

Szabó Szabolcs

Mint arról korábban beszámoltunk, a Hankook Tire Magyarország Kft., valamint a tankerület anyagi támogatásával közel négyszáz méteren megújul a Gárdonyi Géza Általános Iskola kerítése. Az intézmény szülői munkaközössége szombaton ismét közösségi szorgoskodásra hívta a diákok szüleit.

A diákok is kivették a részüket a tereprendezésből
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A gárdonyis közösség erejét és kitartását bizonyítja, hogy a munkanap-áthelyezés mellett is sokan vállalták, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez. Bár nagyon fontos volt az anyagi segítség, a szülők áldozatos munkájának értéke felbecsülhetetlen. Reggel kilenc órakor kezdődött a takarítással és tereprendezéssel egybekötött kerítésépítés. Az akcióhoz csatlakoztak azok a tanulók és pedagógusok, akik kint az udvaron tartották meg a testnevelésórát. Hatalmas munka vár még ránk, hiszen gyakorlatilag ezen a közel négyszáz méteren új kerítést kell felhúznunk. Ezúton is köszönöm mindenkinek, hogy támogatja céljainkat – fogalmazott lapunknak a helyszínen az iskola igazgatója, Dobra László.

– Remek érzés, hogy ilyen sok szülő csatlakozott a kezdeményezéshez. Bár ez a szombat munkanap volt, mégis legalább harmincan fontosnak érezték, hogy ebben a remek időben folytatódjanak a munkálatok. A kerítésépítés mellett egy-egy ilyen alkalommal a szülők, családok egymást is jobban megismerhetik, baráti kapcsolatok alakulnak ki. Bízunk abban, hogy továbbra is lelkesek lesznek a résztvevők – tette hozzá a szülői munkaközösség vezetője, Mayer Horváth Zsuzsanna. A szülők a kerítésépítők ellátásáról is gondoskodtak, két bográcsban is csülkös egytálételt készítettek.

A palacsintás király birodalmában

Október 17-én, szerdán zárul a „Palacsintás király” témahét a Gárdonyi iskolában. A zárónapon délután negyed négytől az intézmény negyedik osztályos tanulói a város nagycsoportos óvodásait látják vendégül az iskolában. A palacsintakóstolás mellett mese és kézműveskedés is vár a kicsikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában