Kaposszerdahelyen nyert a Pentele Police

2018.10.01. 12:00

Jó volt a dunaújvárosi rendőrök kapása – biztos dobogósok

Mozgalmas heteken van túl a Pentele Police sporthorgászcsapata. Szeptember elején hazánkat képviselte a Hollandiában megrendezett rendőr sporthorgász Európa-bajnokságon, majd a hétvégén már a Tókaji horgásztavon fogták nagy sikerrel a szép pontyokat.

Körmendi János

All-focus

Nem mindennapi horgászélménnyel gazdagodott a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Pentele Police Sporthorgászcsapata, ugyanis az újvárosi zsaruk részt vettek a szeptember 7–8-án megrendezett rendvédelmi dolgozók sporthorgász Európa-bajnokságán. A hollandiai Amszterdam mellett a 71 km hosszú Nordhollandsch Kanaal csatornán lezajlott versenyre a Tomkovics László, Nagy Tibor, Szakács Krisztián, Körmendi János és Kovács Roland összetételű együttes utazott el, és közel 24 órás autóút után érkezett meg a festői szépségű De Riijp településre, ahol az együttes szállása volt.

Nagy Tibor, Szakács Krisztián, Kovács Roland, Körmendi János és Tomkovics László a Hollandiában megrendezett nemzetközi horgászverseny után
Fotók: amatőr felvételek

 

A kétnapos verseny előtt négy nap edzés állt a horgászok rendelkezésére, hogy megismerjék a vizet és a hollandiai csatorna halait. Ahogy teltek a napok, egyre világosabbá vált a csapat tagjai számára, hogy a sok tenyeres keszeg fogása mellett igazán szép eredményt akkor lehet elérni, ha a termetesebb, akár két kilogramm súlyú öreg dévérek fogására összpontosítanak. Számos etetőanyag és csali kipróbálása után az edzéseken már szép súlyban sikerült gyönyörű halakat fogni.

A hollandiai időjárás azonban megtréfálta az induló együtteseket, az utolsó edzésnapra alaposan elromlott az idő, erős szél és zivatar várta a horgászokat, így az addig kidolgozott taktika teljesen felborult. A verseny első napján kötelezően gyűrű nélküli horgászbottal kellett horgászni, így előkerültek a rakós botok, és azzal próbálták meg a mostoha időjárási körülmények között horogra csalni a keszegféléket az újvárosi rendőrök. Az 5 órás első versenynap közepes eredményeket hozott, legjobban Körmendi János és Szakács Krisztián szerepelt, öt-hat kilogramm súlyú fogásokkal.

Körmendi János (a cikk szerzője) szákjában tömérdek hal van

A második napon a gyűrűs botoké volt a főszerep, elsősorban a túlpart előtti nádast feeder botokkal meghorgászva próbáltak zsákmányt horogra csalni a versenyzők. Ezúttal fordult a helyzet, Nagy Tibor és Kovács Roland jeleskedett szebb, hat-hét kilogramm súlyú fogásokkal. Az izgalmak az esti eredményhirdetésig megmaradtak, amikor is kiderült: a Pentele Police a nemzetközi versenyen induló huszonnégy csapat közül a tizennegyedik helyen végzett. Az ellenfelek felkészültségének, helyismeretének, támogatói feltételeinek ismeretében nagyon szép eredmény a dunaújvárosi zsaruktól ez az eredmény.

Tomkovics László is szép fogással büszkélkedhetett

Túl sok pihenésre nem volt idő a hollandiai út után, ugyanis szeptember 22-én hazai pályán, a Kaposszerdahely melletti Tókaji Parkerdő gyönyörű horgásztaván rendezték meg a Horgászatot Kedvelők Ligája országos sporthorgász-bajnokság újabb fordulóját.

A versenyen kizárólag úszós módszerekkel lehetett horgászni, és a tóban lakó gyönyörű és nagy súlyú pontyok miatt ez jelentős kihívás elé állította a Nagy Tibor, Szakács Krisztián és Kovács Roland összeállításban induló Pentele Police gárdáját.

Szakács Krisztián a zsákmánnyal

Az időjárás itt sem fogadta kegyeibe a horgászokat, a megérkező hidegfront alaposan megzavarta a halak étvágyát. Ennek ellenére nagyon szépen sikerültek a fogások, és nem egy horgász szákjában 30 kilogramm körüli halmennyiség is összejött. A mérlegelés után kiderült, Nagy Tibor 16 kilogrammos fogása szektor első helyet, Szakács Krisztán huszonnégy kilogrammos és Kovács Roland tíz kilogrammos eredménye pedig szektor harmadik helyet ért. Az összesítések után kiderült, a Pentele Police együttese ezzel az eredménnyel a bajnokságban induló csapatok közül az első helyen végzett, az összes induló gárda közül pedig a második lett.

Nagy Tibor is jól szerepelt

A bajnokságban szereplő gárdákon kívül indultak vegyes csapatok is a Tókaji horgásztavon, az egyik ilyen együttesben szerepelt a dunaújvárosi Tomkovics László is. Az eredményhirdetésen derült ki, hogy éppen ez a vegyes együttes volt az, amely a Pentele Police gárdáját megelőzte. Az újvárosi zsaruk az összetett eredménybe első helyet vittek tovább, és az utolsó forduló előtt továbbra is harcban állnak az összesített dobogós helyekért.A bajnoki címre már csak matematikai esélye van a Pentelének, inkább az ezüst- és bronzérem tűnik reálisnak, amelyre további három együttessel harcolnak a jövő hét végén Dégen, a Kastély-parkban.

Kovács Roland szektor 3. volt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában