oktalan barbárság

2018.10.02. 08:00

Bedobták kővel a felújított Petőfi iskola egyik új ablakát

Elkeserítő látvány fogadta a Petőfi iskola dolgozóit ma reggelre: a közelmúltban mintegy 260 millió forintból korszerűsített épületének egyik új ablakát egy kővel betörték, írja a dunaujvaros.com. A cikk folytatásában a következőket olvashatjuk a történtekkel kapcsolatosan.

A lakásbetörések feltételezett elkövetői háziőrizetben vannak (képünk illusztráció)

Fotó: Ady Géza

Biztosak lehetünk abban, hogy nem a véletlen műve, hiszen az ablak körül a friss szigetelésen legalább négy horpadást is számoltunk, tehát a tettes próbálkozott egy párszor. És a nyomok mélyedését, valamint a nyílászáró viszonylag vastag üvegét tekintve az is bizonyos lehet, hogy nem gyerekek okozták a rongálást.

Rideg István, az iskola igazgatója elmondta az esettel kapcsolatosan, hogy rendkívül szomorúak a történet miatt. Az iskola udvarának kapuit mindig nyitva hagyják, hogy a környéken lakók használhassák a sportpályájukat, a játszóterüket kikapcsolódásként, de ilyen esetre nem számítottak. Szerencsére senki nem volt akkor az iskola azon helyiségében, ahova betalált a kő. Megtették a szükséges intézkedéseket, jelezték a tankerületnek, a rendőrségnek, és kérték az ablak helyreállítását.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában