új külső

2018.09.25. 07:30

Megújul a régi „Zöld Rendelő”

Januárban kezdődött meg a dunaújvárosi egykori zöld rendelőintézet felújítása, átalakítása, úgy, hogy az járási hivatali feladatokat ellátó közigazgatási központként funkcionáljon. Az épület szinte teljesen új külsőt kap, ami már most körvonalazódik.

DH

A kivitelező új belső irodai tereket alakít ki, modernizálja a közműhálozatokat. Korábban három lift működött az épületben, így lesz ez a jövőben is. Közülük egy az ott dolgozók munkáját segíti, a többit pedig a látogatók használják majd. Az építkezés során kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés is. A régi épületnek a főbb szerkezeti elemei megmaradtak.

Modern, XXI. századi képet mutat majd az egykori zöld rendelő
Fotó: Hankusz Kálmán

Ezek a szerkezetek azonban már nem felelnek meg a jelenleg hatályos tűzvédelmi előírásoknak, így a teljes épület kap egy új, a mostani elvárásoknak megfelelő tűzvédelmi rendszert. Az épület technikai és esztétikai kialakítása egy modern, a kor követelményeinek megfelelő, XXI. századi képet fog adni. Az épület kialakítása is azt a célt szolgálja, hogy megfeleljen egy ilyen közintézmény felé támasztott elvárásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában