széles a repertoár

2018.09.26. 08:00

Harmincöt éves lesz a nótaklub

Tóth Alexandra

A László Imre Nótaklub havi rendszerességgel tart összejöveteleket Pentelén. Ez évi tíz nótaestet jelent, ahol mindig, minden esetben élő zene szól. A fellépők között van, aki operettet, van, aki magyar nótát és van, aki népdalokat játszik és énekel a klubtagok nagy örömére. Mindez már harmincöt éve megy így, meséli Dombrovszkói Ferencné Julika, a nótaklub titkára.

Remek volt a hangulat a pentelei nótaklub hagyományos farsangi mulatságán
Fotó: archív/Zsedrovits Enikő

Julika azt mondja, az alapító tagok közül már csak ő van és a kezdőcsapat sem számlál többet 7-8 léleknél. A teljes létszám viszont 184 fő, de lévén, hogy szinte mindnyájan nyugdíjasok, különféle okokból sajnos sosincs teljes létszám az összejöveteleken. Julikáék elképzelése az volt, hogy a 35. születésnapra a legtöbbet fellépő előadókat hívják el, de sajnos ők már nincsenek köztünk. Ám így is legalább hat fellépő mellett ünnepelhetnek október 13-án, ahol Rauf Pál, a klub alelnöke oklevéllel és egy üveg borral kedveskedik majd annak a néhány tősgyökeres tagnak, akik kezdetektől fogva részesei a közösségi élménynek. Az ünnepi esten vacsora és torta is jár majd a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában