Szoba átadás

2018.09.28. 14:00

A Carissa Kupa labdarúgótorna jótékonysági akciója lezárult

Tegnap a XVI. Carissa Kupa kispályás labdarúgótorna a Veletek szebb a világ című jótékonysági akciójának lezárásaként a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben átadták a snoezelen szobát.

Gróf András

 

Az átadóünnepségen először Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere beszélt a jótékonysági akciók fontosságáról.

– Azt kell mondanom, két oknál fogva is nagyon büszke vagyok a dunaújvárosiakra. Az egyik a Carissa Kupa évről évre beteljesülő célkitűzése, valamint a hasonló célokat szolgáló Város Kenyere program. Két különböző módon, de hasonló céllal segíti a közösségeket. A dunaújvárosi polgárok az elmúlt években bizonyították, hogy rendkívül jó közösséget alkotnak, hiszen minden évben megtalálják azt a nemes célt, amit érdemes támogatni. A ma már nemzetközivé fejlődött Carissa Kupa jótékonysági akciója mellé állnak a csapatok, a nézők, a támogatók, a vállalkozók és a városi intézmények. A most elkészült terápiás szoba célja nem lehet más, mint a sérült gyermekekhez a speciális eszközök és a pedagógusok segítségével a külvilág ingereit eljuttatni. Kívánom az itt dolgozó pedagógusoknak és gyerekeknek, szülőknek, hogy leljék örömüket ebben a szobában. Köszönet a rendezvényen nagy létszámban megjelenő közönségnek, valamennyi játékosnak, a szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, valamint a kivitelező vállalkozó cégnek.

Az átadó ünnepséget követően az intézmény igazgatója, Alpekné Major Valéria nagy örömmel mutatta be a látványos készségfejlesztési eszközöket dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztosnak, a Carissa Kupa védnökének
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, a Carissa Kupa védnöke a következőket mondta el:

– A gyermekek mindennapi fejlődését segíti ez a szoba, amely bővíti azt a palettát, amit az intézmény céljának, funkciójának megfelelően nyújt. Úgy gondolom, amit az intézmény nyújtani tud, az a szülőknek hatalmas segítség a mindennapok során. A társadalmi felelősségvállalás keretében mindig keressük azokat a lehetőségeket, amivel segíthetünk egy-egy nemes célt. Ilyen alkalom lesz a XVII. Carissa Kupa is, ahol a szervezők továbbviszik majd azt a gondolatot, amely egy adott intézmény funkcióját segíti a humán szféra területén.

Tóth Imre, a Carissa SE elnöke

Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, a Carissa SE elnöke elmondta:

– A DLSZ és a Carissa SE mindig próbál valami újat kitalálni, de a fő csapásirány általában a gyerekekhez kapcsolódik. Ezúttal is az volt a célunk, hogy olyan területen lépjünk előre, ahol mindig elkél a segítség. Nagy boldogság számomra, hogy olyan vállalásunk teljesült, ami nagy előrelépést jelent az intézmény számára.

Nagy Zsolt, a kivitelező GBB Zrt. elnöke, a Carissa Kupa jótékonysági akciójának támogatója így fogalmazott:

– Örülök, hogy segíthettünk. Nem csak most, de már az elmúlt években is a jó ügyek mellé állt a cégünk. Szociálisan érzékeny vagyok, így ahol tudok segítek. Ezeket a fejlesztéseket nem lehet pénzben mérni, úgy gondolom, aki tud, annak kötelessége segíteni.

Fehér Henrietta gyógypedagógus, az EGYMI intézményegység vezetője a következőket mondta el:

– Már kipróbálhattam a szobát, így elmondhatom, nagy élményt jelentenek a gyerekeknek a különböző ingerek. Olyan tapasztalatot adnak nekik, amit e nélkül a szoba nélkül nem kaphatnának meg.

Az ünnepélyes átadás végén az intézmény diákjai és tanárai egy zenével kísért dalt adtak elő

Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a Carissa Kupa főszervezője elmondta:

– Két évvel ezelőtt kaptuk az első felkérést a Móra-iskolától. Az akkor a fiókba került, mert már eldőlt, hogy abban az esztendőben a mentőállomást támogatjuk. Ám ez a levél Kovács Pálnénak köszönhetően újra előkerült, így jöhetett létre ez a szoba, amely használatához sok örömet kívánok.

A sajtótájékoztató közben Cserna Gábor polgármester a Móra-iskola számára felajánlotta, hogy jövő év májusában harminc tanuló, a pedagógusokkal együtt, egy hetet eltölthet az önkormányzat balatonkenesei üdülőjében.

Több mint kétmillió forint gyűlt össze

A Carissa Kupán befolyt 1 527 915 forintból kezdődhetett el a szoba kialakítása és a speciális eszközök beszerzése. A DLSZ Nagy Zsoltot, a GBB. Zrt. ügyvezetőjét bízta meg a munka elvégzésével. A több hónapos beruházás során az eszközpark bővítésére további forrásokat kellett szereznie a szövetségnek, hogy a lehető legmagasabb felszereltséggel lehessen átadni a készségfejlesztő szobát, így további 500 ezer forintos adományt sikerült összegyűjteni a Carissa Sportegyesület és a városi cégek segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában