hulladékgazdálkodás, szemétszállítás

2018.08.27. 09:00

Kései számlázás, eltolt fizetési ütemezéssel

A Dunaújvárosi Hírlapot több olvasónk is azzal kereste meg, hogy egyben kapták meg a hulladékgazdálkodással, a szemétszállítással kapcsolatos számlákat a 2017. IV., a 2018. I. és II. negyedévre vonatkozóan.

Várkonyi Zsolt

Az tény, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően a számlázást nem a szolgáltatást helyben ellátó Dunanett Nonprofit Kft. végzi és még csak nem is a fővállalkozójuk, a Vertikál Zrt. adja ki, hanem egy központi szervezet, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.), így a szolgáltatást végző cég nem tehet a csúszásról.

Többször is foglalkoztunk már az elmúlt évben ezzel a témával. Újabb megkeresésünkre, a fogyasztói panaszokra reagálva a szolgáltatást végző Dunanett Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatának vezetője, Márton László válaszolt. Korábbi nyilatkozatára is hivatkozva elmondta, hogy a kialakult technikai probléma végett egyszerre kiküldött számlák nem túl szerencsések, de azt is meg kell jegyezni, hogy az eltolt fizetési határidők (havonta egy számla) azért segítséget nyújtanak a számlák kiegyenlítésében. Mindez azt jelenti, hogy a három negyedéves számla befizetésére – augusztus, szeptember, október – három hónap áll rendelkezésre. Ha a pozitív oldaláról nézzük az esetet, akkor azt is meg kell jegyezni, hogy az NHKV Zrt. ezzel a három számlával, a hulladékszállítás kiszámlázásával naprakész státuszba kerül(t) – tájékoztatott Márton László.

Talán megenged egy megjegyzést, kedves olvasó. Jogkövető állampolgárként tisztában vagyok azzal, hogy milyen szolgáltatásokért mennyit kell fizetni. Az persze nem jó, ha a számlákat nem ütemesen, nem közvetlenül az elvégzett szolgáltatás után küldik. Az azonban a legtöbb háztartásra jellemző, hogy a havi költségeket tervezik és azokat becsülettel be is fizetik, vagyis a pénz a családi költségvetésben rendelkezésre áll. Azok, akik pedig „saját hibájukból” adódóan hátralékosok, azokon sajnos sem a havi, sem a negyedéves, de még az éves ütemezés sem segít. Egy biztos, hogy az előfizetőknek a hulladék elszállításáért, a kézhez kapott számlákat – a jövőben is – be kell fizetniük.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában